КНР невдовзі може збільшити імпорт агропродукції з України – китайський експерт

КНР невдовзі може збільшити імпорт агропродукції з України – китайський експерт Ексклюзив 02.08.2024 17:48 Укрінформ Київ і Пекін найближчим часом можуть домовитися про збільшення обсягів імпорту до КНР української аграрної продукції.

Таку думку в коментарі власному кореспондентові Укрінформу в Пекіні висловив професор міжнародних відносин пекінського Народного університету Женьмінь Ван Івей.

«У цьому питанні (імпорті до Китаю української агропродукції – ред.) сьогодні є два проблемні аспекти: безпека харчових продуктів та безпечне функціонування логістичних коридорів», – зазначив Ван.

За його словами, зараз ці аспекти опрацьовуються відповідними відомствами урядів двох країн і найближчим часом сторони можуть дійти згоди.

«Ці питання сьогодні двома країнами вирішуються, так що у принципі ми можемо домовитися про збільшення поставок до Китаю української сільськогосподарської продукції», – зазначив експерт.

Як повідомляв Укрінформ, глава МЗС Китаю Ван Ї на зустрічі з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою в Гуанчжоу заявив, що Китай має намір нарощувати імпорт зерна з України та спільно підтримувати міжнародну продовольчу безпеку.

Фото: Zou Hong 

Імпорт Китай Сільське господарство Україна Зерно Аграрії

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *