Румунія та Сербія підписали меморандум про будівництво газового інтерконектора

Румунія та Сербія підписали меморандум про будівництво газового інтерконектора 05.08.2024 18:42 Укрінформ Румунія та Сербія підписали меморандум про взаєморозуміння щодо проєкту будівництва газового інтерконектора, який має з'єднати національні газотранспортні системи двох країн та забезпечити зв'язок між технологічним вузлом Мокрін у Сербії та газопроводом BRUA в Румунії.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на румунський журнал The Diplomat – Bucharest.

"Сьогодні Румунія та Сербія зробили важливий крок для об'єднання газотранспортних систем. Меморандум є основою для обох країн, щоб розпочати інвестиційний проєкт BRUA – Мокрін. Водночас, ми тісно співпрацюємо над прискоренням інтеграції електромереж, маючи всі передумови для повного завершення з'єднання Решіта – Панчево в першій половині 2025 року", – заявив під час підписання міністр енергетики Румунії Себастьян Бурдужа.

Очікується, що газопровід матиме довжину близько 86 км та забезпечить двосторонній потік газу обсягом щонайменше 1,6 млрд кубометрів на рік.

Румунія і Сербія мають намір розпочати фактичне будівництво наступного року та завершити його до 2028 року.

Цей проєкт розглядається як важливий крок у зміцненні енергетичної безпеки обох країн та регіональної інтеграції ринків шляхом диверсифікації маршрутів поставок.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні минулого року Сербія та Болгарія завершили будівництво газопроводу, метою якого є зменшення залежності від російського газу шляхом диверсифікації постачання.

Фото: The Diplomat – Bucharest

Газ Румунія Сербія Меморандум

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *