Експерт сказав, кого вважає винним у знесенні Садиби Зеленських

Активіст виклав власне бачення ситуації

У нахабному знесенні Садиби Зеленських винна система керування містом, яка склалася в Києві  останніми роками.

Таку думку та багато іншого, що пов’язане з  Садибою Зеленських,  «Каштан. Інтерв’ю» розповів столичний пам’яткоохоронець, юрист, урбаніст і засновник ГО «Спадщина» Дмитро Перов.

«Кого вважати умовно винним в тому, що сталося? Забудовники, зрозуміло, Мінкульт, Департамент охорони, Кличко, КМДА», — сказав Перов.

За його словами, чимала провина в тому, що сталося, лежить на столичній адміністрації.

А всі ці контролюючі органи, зазначив Дмитро Перов, вони мають якимось чином направлятися в правильно русло і давати якусь санкцію. І тут питання  роботи системи.

В цьому контексті  Перов нагадав, що в Києві  налічується 3 тисячі історичних об’єктів, з них менше тисячі мають охоронний статус пам’ятки.

«Департамент охорони культурної спадщини, приймає до проєкту «Пам’яток міста Києва» одну-дві пам’ятки на рік… Це регламент такий, що не можна вносити більше… Ці люди просто в такому своєму темпі працюють», — обурився Перов.

Подивитися повну розмову з Дмитром Перовим  можна у випуску «Каштан. Інтерв’ю» за посиланням.

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *