КМДА зобов’язали надати Садибі Зеленських охоронний статус

Міністерство надіслало лист

Міністерство культури та інформаційної політики України зобовʼязало Департамент культурної спадщини КМДА внести Садибу Зеленських до переліку памʼяток  Києва.

Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомив столичний пам’яткоохоронець, юрист, урбаніст і засновник ГО «Спадщина» Дмитро Перов.

«Це перша і необхідна умова, аби будівлю можна було відновити у визначений законом спосіб», — написав Перов.

Водночас він нагадав, що 23 липня цього року експертна комісія з питань обліку обʼєктів культурної спадщини Мінкульту визнала Садибу Зеленських такою, що відповідає критеріям памʼятки історії та архітектури і рекомендувала внести її до державного реєстру памʼяток.

Водночас, зауважив Перов, згідно із ст. 14 Закону України «Про охорону культурної спадщини» рішенню про внесення пам’ятки до держреєстру  передує її включення до місцевого переліку памʼяток. Тому профільне міністерство скерувало відповідний лист до столичної мерії.

Нагадаємо, ввечері, 19 липня, до поліції Києва надійшло повідомлення, що на вулиці Олександра Кониського невідомі за допомогою важкої будівельної техніки знесли будинок, побудований наприкінці XIX століття. Він відомий як Садиба Маліна або Садиба Зеленських. Киян обурив такий вчинок, і вони вийшли на акції протесту.

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *