У центрі столиці намагалися розібрати черговий старовинний будинок

Активісти втрутилися в діяльність «чорних» будівельників

Минулі вихідні «прославилися» в Києві черговою спробою поступового знищення історичних архітектурних пам’яток — на Ярославовому Валу активісти  припили спробу невідомих будівельників демонтувати старовинний будинок позаминулого століття, в якому розташовувалася хлібна лавка.

Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомляє ГО «Спадщина».

«Наші активісти зупинили незаконні роботи на пам’ятці архітектури по вулиці Ярославів Вал, 27. Це памʼятка місцевого значення, має на фасаді паспорт об’єкта (зазначено, що заплановані протиаварійні роботи)», — йдеться в повідомленні громадської організації.

Як зазначили пам’яткоохоронці, результати хазяйнування невстановлених осіб під виглядом будівельників точно не можна назвати «протиаварійними» — зі старовинної будівлі витягнуто віконні рами, змінено геометричні форми, що є незаконним.

Захисники київської старовини викликали на місце події поліцію. У результаті слідчо-оперативна група доставила будівельників у відділок поліції, а активісти написали заяву з проханням  відкрити кримінальне провадження за статтями «самоправство» та «умисне незаконне руйнування обʼєктів культурної спадщини».

«Тепер будемо пильнішими ще і до цього будинку на ЯрВалу, 27. Це архітектурна памʼятка, хлібна лавка 1860 року побудови», — запевнили в  ГО «Спадщина».

Нагадаємо, ввечері  19 липня  до поліції Києва надійшло повідомлення, що на вулиці Олександра Кониського невідомі за допомогою важкої будівельної техніки знесли будинок, побудований наприкінці XIX століття. Він відомий як Садиба Маліна або Садиба Зеленських. Киян обурив такий вчинок, і вони вийшли на акції протесту.

Своєю чергою, Міністерство культури та інформаційної політики України зобовʼязало Департамент культурної спадщини КМДА внести Садибу Зеленських до переліку памʼяток  Києва.

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *