Іспанія передала Україні сім генераторів для подолання наслідків атак РФ

Іспанія передала Україні сім генераторів для подолання наслідків атак РФ Фото 28.08.2024 20:30 Укрінформ Іспанія передала Україні сім електрогенераторів загальною вартістю 360 тис. євро для подолання наслідків російських атак на критичну інфраструктуру України.

Церемонія передачі гуманітарної допомоги відбулась у середу, 28 серпня, за участі міністра закордонних справ, Європейського Союзу та співробітництва Іспанії Хосе Мануель Альбарес, передає Укрінформ з посиланням на посольство України в Іспанії.

Цей гуманітарний пакет включає три генератори потужністю 200 кВт та чотири генератори потужністю 220 кВт .

«Під час церемонії передачі чергового вантажу гуманітарної допомоги нашій країні міністр закордонних справ, Європейського Союзу та співробітництва Іспанії Хосе Мануель Альбарес підтвердив непохитну підтримку України перед обличчям невиправданої агресії Росії», – поінформували у посольстві.

Посол України в Іспанії Сергій Погорельцев подякував уряду Іспанії за солідарність та підтримку нашої держави в умовах російської збройної агресії. Він зауважив, що позавчора Росія здійснила одну з найбільших комбінованих атак на енергетичні об'єкти України. «Генератори, які Іспанія сьогодні передає Україні, допоможуть пом'якшити наслідки ворожих обстрілів та забезпечити стабільне електропостачання в наших регіонах», – зазначив дипломат.

Обладнання, яке надається через Іспанське агентство міжнародного співробітництва з питань розвитку, буде відправлено в Україну в найближчими днями через Європейський механізм цивільного захисту.

Як повідомляв Укрінформ, Іспанія виділить пільгову позику в розмірі 50 мільйонів євро та додатковий грант на 1 мільйона євро у партнерстві з IFC для підтримки стійкості приватного сектора України.

Енергетика Гуманітарна допомога Іспанія генератор

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *