Національний кешбек у 10%: як працюватиме?

Національний кешбек у 10%: як працюватиме? 02.09.2024 13:30 Укрінформ Укрінформ вивчав деталі нової програми, за якою українцям повертатимуть частину коштів за придбання вітчизняних товарів

Із понеділка, 2 вересня, офіційно стартує програма "Національний кешбек", за якою українцям компенсуватимуть 10% витрат на придбання товарів вітчизняного виробництва. Тижнем раніше через Дію почалася реєстрація виробників, банків та ритейлерів, які хочуть брати участь у програмі. Ініціатива є частиною масштабного плану уряду з підтримки національного виробника та стимулювання економіки в умовах постійних викликів, пов'язаних із війною та її наслідками. Програма має не лише заохочувати українців купувати вітчизняні товари, а й допомогти їм заощаджувати кошти в період економічної нестабільності. Механізм працюватиме у два етапи: спочатку користувачі реєструються та здійснюють покупки, а потім отримують і використовують кешбек. Однак, як і будь-яка нова ініціатива, "Національний кешбек" викликає безліч запитань. Тож інструктуємо, як працюватиме програма.

ЩО ТАКЕ «НАЦІОНАЛЬНИЙ КЕШБЕК» ТА ЯКІ УМОВИ ПРОГРАМИ

Національний кешбек – державна програма, яка повертатиме громадянам 10% від витрачених коштів на українські товари чи послуги. Це схоже на «звичайний» кешбек, який пропонують банки чи магазини, але організований державою в масштабах всієї країни. При цьому національний кешбек не поширюється на підакцизні товари – як-от алкоголь, тютюнові вироби і пальне.

За умовами програми, кожен покупець може отримати як компенсацію від 2 до 3000 гривень за місяць на власний соціальний рахунок.

Кешбек нараховуватиметься лише на безготівкові покупки, відомості про які відображатимуться у фіскальному чеку.

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *