Два підсанкційні російські олігархи стали співвласниками найбільшої нафтової компанії Британії

Два підсанкційні російські олігархи стали співвласниками найбільшої нафтової компанії Британії 05.09.2024 13:16 Укрінформ Підсанкційні російські олігархи Михайло Фрідман та Петро Авен стали співвласниками Harbour Energy – найбільшої нафтовидобувної компанії у Великій Британії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

Британський уряд дозволив інвестиційній компанії LetterOne, що частково належить Фрідману і Авену та не потрапила під санкції, придбати майже 15% компанії Harbour Energy, яка базується у шотландському місті Абердин.

За умовами придбання, очолювана колишнім банкіром та ексміністром лейбористського уряду Мервіном Девісом LetterOne отримає частку прибутку Harbour Energy, яка виплачується у вигляді дивідендів.

Фрідман і Авен й досі є основними акціонерами, хоча їхні частки були заморожені, коли Велика Британія та Євросоюз запровадили санкції після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Тоді Девіс сказав, що російські олігархи більше не матимуть жодної участі чи впливу на бізнес або його інвестиції, що включає право голосу, пов’язане із Harbour Energy. Він додав, що Фрідман і Авен не отримуватимуть дивідендів, коштів або економічних ресурсів ні прямо, ні опосередковано.

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *