Відновлення енергетики: банки схвалили від бізнесу заявки на ₴5,8 мільярда

Відновлення енергетики: банки схвалили від бізнесу заявки на ₴5,8 мільярда 08.09.2024 08:45 Укрінформ Із початку червня банки отримали 1975 заявок від бізнесу на кредитування проєктів із відновлення енергетичної інфраструктури на загальну суму 46,4 млрд грн.

Про це повідомляє пресслужба Національного банку України, передає Укрінформ.

"З початку червня банки отримали 1975 заявок від бізнесу на кредитування проєктів із відновлення енергетичної інфраструктури на загальну суму 46,4 млрд грн. Вже схвалено заявок на 5,8 млрд грн", – ідеться у повідомленні.

Зазначається, що обсяг валового портфеля кредитів, пов'язаних з енергетичними потребами юридичних осіб, становить 972 млн грн.

Загалом профінансована з червня потужність за наданими позиками бізнесу становить 97,4 мВт. Зокрема, найбільші обсяги коштів виділено на побудову СЕС (32 мВт), купівлю дизельних та бензинових генераторів (33 мВт) та газопоршневих когенераційних установок (18 мВт). Проєкти фінансуються у 21 області країни.

Крім того, упродовж останнього тижня громадянам надано 405 кредитів загальним обсягом 27 млн грн. Обсяг валового портфеля кредитів, пов’язаних з енергетичними потребами фізичних осіб, зараз становить 89 млн грн.

Як повідомлялося, за сприяння Національного банку 20 банків з часткою понад 85% чистих активів сектору підписали в червні 2024 року меморандум про готовність фінансувати відновлення енергетики. Базова ставка кредитування відповідно до меморандуму – від 13,5% річних.

Фото: Укренерго

Банк Бізнес Енергетика Кредит Відбудова

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *