На Миколаївщині відбудують школу коштом Литви та міжнародних партнерів

На Миколаївщині відбудують школу коштом Литви та міжнародних партнерів 09.09.2024 17:43 Укрінформ На Миколаївщині відбудують школу коштом Литви та міжнародних партнерів.

Про це повідомляє Міністерство освіти та науки, передає Укрінформ.

«У Миколаївській області відбудують школу в Зеленому Гаї, зруйновану російським авіаударом у 2022 році. Це стане можливим завдяки зусиллям Литви й партнерів — громадської організації «Ukraine Resilience» (благодійний фонд «Neo-Eco Ukraine») та Тайваню», – йдеться у повідомленні.

Вартість проєкту — 2,7 млн євро, які профінансує литовський Фонд розвитку співробітництва та гуманітарної допомоги разом із Тайванем.

Окрім навчання учнівства, школа також слугуватиме громадським центром для жителів громади. Її відбудують методом модульного будівництва для мінімізації відходів, прискорення збирання та забезпечення майбутньої адаптованості. Разом з новою школою відбудують і укриття на основі наявного. Тож заклад стане безпечним простором для учнівства та всіх жителів села.

Завершити роботи заплановано у 2026 році.

Як повідомлялося, за даними МОН унаслідок російської агресії в Україні постраждали 3 798 закладів освіти 365 з них були зруйновані.

Фото: Міносвіти

Литва Миколаївщина Школа Відбудова

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *