Компанія Diageo, власник бренду Guinness, планує представити Раді графства Кілдер проект збільшення виробничих потужностей свого екологічно нейтрального заводу в Літтлконнеллі (графство Кілдер) вдвічі. Інвестиції в проект складуть 200 мільйонів євро.
Будівництво об’єкта розпочалося у червні минулого року. Як повідомили у Diageo у четвер, запропонована модернізація дозволить збільшити обсяги виробництва з 4,5 мільйона гектолітрів більш ніж удвічі.
Величезний виробник напоїв уже визначив завод у графстві Кілдер як ключовий центр випуску лагерів та елів, серед яких Rockshore, Harp, Hop House 13, Smithwick’s, Kilkenny та Carlsberg.
Після реалізації проекту локація стане основним виробничим хабом для розширення присутності Guinness та Guinness 0.0 на перспективних ринках.
Наразі безалкогольний Guinness 0.0 виробляється виключно на заводі Diageo St. James’s Gate у Дубліні, тоді як класичне пиво варять на численних підприємствах глобальної мережі.
Завод перетвориться на пріоритетний майданчик для розвитку Guinness та Guinness 0.0 у сегменті ринків з високим потенціалом.
Рішення про розширення потужностей Diageo прийняла після публікації даних у червні, де зазначено 161% зріст продажів безалкогольного Guinness 0.0 у період з червня 2022 по березень 2025 року. Компанія розглядає світовий масштаб для цього продукту, базуючись на його успішному запуску в Ірландії.
Представниця Diageo підкреслила, що St James’s Gate у Дубліні «залишається серцевиною та душею Guinness, продовжуючи забезпечувати основні та історичні ринки, включно з Ірландією, Великобританією та США».
«Відданість компанії цій культурній спадщині — її минулому, сучасності та майбутньому — сьогодні міцніша, ніж будь-коли», — додала вона.
Подача офіційних документів запланована на початок листопада. Модернізація в Літтлконнеллі є складовою довгострокової стратегії Diageo щодо підвищення виробничих можливостей для реалізації перспективних ініціатив.
Представниця зауважила, що «хоча виконання та графік проекту залежатимуть від зовнішніх обставин, це рішення підтверджує прихильність Diageo Ірландії та зміцнює її роль як стратегічного центру експортно-орієнтованого сталого розвитку».
Глобальний директор з логістики пивного підрозділу Diageo Колін О’Браєн заявив: «Модернізація в Літтлконнеллі створює основу для глобального масштабування Guinness та Guinness 0.0».
«Збільшення потужностей покращить обслуговування ринків зростання та зміцнить лідерство Ірландії у пивному експорті».
«Це прорив у відповідальному виробництві, який встановить нові галузеві стандарти енерго- та водозаощадження».
Виробник Guinness, Diageo, планує сплатити 133 мільйони євро за американські митні збори… Докладніше
Перші партії лагерів та елів на оновленому заводі планують випустити на початку 2026 року.
Компанія розраховує на прискорену процедуру схвалення нової заявки в органах планування.
Початковий проект вартістю 200 мільйонів євро був зареєстрований у липні 2022 року, але його реалізацію відклали через судовий позов Джона Лінча, який оскаржив схвалення проекту регулятором An Bord Pleanala у грудні 2023 року.
У минулому році фермер і власник похоронного бюро відкликав позов після досягнення узгоджень із Diageo у процесі медіації.
Sourse: breakingnews.ie