Нацбанк посилює нагляд за фінансовим ринком

Нацбанк посилює нагляд за фінансовим ринком 28.08.2024 19:00 Укрінформ Національний банк України створив управління моніторингу пов'язаних осіб для посилення нагляду за фінансовим ринком.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Національний банк України змінив свою організаційну структуру з метою посилення нагляду за фінансовим ринком, зокрема щодо моніторингу пов'язаних осіб. Для підвищення інституційної спроможності регулятора було вирішено реорганізувати відділ моніторингу пов'язаних з банками осіб та створити на його базі управління моніторингу пов'язаних осіб", – ідеться у повідомленні.

Зазначається, що ці організаційні зміни сприятимуть підвищенню ефективності виконання функцій щодо моніторингу та визначення осіб пов'язаними з банками.

Управління моніторингу пов'язаних осіб належить до вертикалі підпорядкування "Пруденційний нагляд", загальне керівництво та контроль за діяльністю якої здійснює заступник голови НБУ Дмитро Олійник.

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк України з 1 жовтня 2024 року тимчасово запроваджує ліміт у 150 тисяч грн на місяць для переказів фізичних осіб "з карти на карту" (P2P) задля боротьби зі злочинними переказами через картки підставних фізичних осіб.

Нацбанк Фінансовий ринок

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *