Підтримка енергосистеми: у Міненерго відбулась зустріч із заступником Генсека ООН

Підтримка енергосистеми: у Міненерго відбулась зустріч із заступником Генсека ООН Фото 22.10.2024 10:04 Укрінформ Заступники міністра енергетики України Роман Андарак і Микола Колісник провели зустріч із делегацією представників ООН на чолі із заступником Генерального секретаря ООН, заступником адміністратора Програми розвитку ООН Хаоляном Сюєм.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики України.

"Ключовими темами розмови стали наслідки російських атак на українську енергетичну інфраструктуру, міжнародна допомога для посилення стійкості енергосистеми та захисту енергооб’єктів напередодні зими, а також необхідність посилення міжнародного тиску на агресора для припинення атак на цивільну інфраструктуру", – йдеться у повідомленні.

Зокрема, Андарак поінформував представників ООН, що українська енергетика залишається однією з ключових цілей ворога: під ударами перебувають об’єкти генерації, розподілу електроенергії, газової інфраструктури. Під обстріли також потрапляють ремонтні бригади, що відновлюють об’єкти після атак.

Крім того, у Міненерго підкреслили небезпеку російських атак на підстанції, які є критично важливими для роботи атомних електростанцій. Наголошувалося, що наслідки потенційно можливого ядерного інциденту в їх результаті стануть відчутними не тільки для України, але і для всього Європейського континенту.

"Тому особливої важливості набувають моніторингові місії, які наразі здійснює МАГАТЕ на зазначені підстанції. Також важливо посилювати тиск на агресора, аби примусити його припинити атаки на український енергосектор", – зазначили у Міненерго.

Також сторони обговорили продовження міжнародної підтримки українського енергосектору, зокрема через механізми ООН. Колісник розповів про зусилля, які докладаються українською владою у напрямку розвитку потужностей розподіленої генерації, та акцентував на потребах прифронтових регіонів у відповідному обладнанні.

Представники ООН своєю чергою висловили захоплення стійкістю українських енергетиків, які утримують енергосистему і забезпечують світло для українців. Вони наголосили, що ООН продовжуватиме допомогу українському енергосектору і наразі вживаються всі необхідні заходи для прискорення допомоги напередодні зими.

Як повідомлялося, Міжнародне агентство з атомної енергії продовжило свою місію на одній із високовольтних підстанцій, важливій для ядерної безпеки.

Фото: mev.gov.ua

Міненерго ООН Війна з Росією

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *