Чи будуть блекаути взимку? У ДТЕК розповіли про ситуацію з ремонтом на енергоблоках ТЕС

Фахівці ДТЕК відремонтували ще один енергоблок ТЕС. Його потужність становить 150 МВт. Таким чином вони виконали 74% робіт, запланованих до початку осінньо-зимового періоду. Напередодні зими фахівці ДТЕК додали в енергосистему України 150 МВт. Ремонти тривають. 

“ДТЕК закінчив ще один ремонт енергоблока ТЕС – і це вже другий енергоблок, який нам вдалося додати до надійності енергосистеми у вересні. Впевнено рухаємось за планом, який узгоджується, контролюється та моніториться Міністерством енергетики України, Держенергонаглядом та “Укренерго”, – зазначили в ДТЕК. 

Впродовж 2023 року ДТЕК відремонтував вже 14 з 19 енергоблоків до початку опалювального сезону. Відповідно наразі виконано 74% від запланованого.

“Всього в рамках ремонтної кампанії до кінця цього року ДТЕК Енерго планує відремонтувати 27 енергоблоків”, – наголосили в ДТЕК. 

Про повернення графіків відключень електроенергії з 1 жовтня

12 вересня у Міненерго повідомили, що ЗМІ поширили неправдиву інформацію про застосування в Україні графіків відключень електроенергії з 1 жовтня. Наразі електроенергетична, вугільна, нафтогазова галузі посилено готуються до нового опалювального сезону.

“Електроенергії, виробленої українськими електростанціями, достатньо для забезпечення потреб споживачів. У денні години спостерігається профіцит потужностей. А тому застосування відключень з 1 жовтня у будь-якому з регіонів країни не планується. Однак відключення споживачів можливі у випадку пошкодження енергетичної інфраструктури ворогом під час обстрілів, як це відбувалося минулого опалювального сезону”, – підкреслили у Міненерго. 

Враховуючи, що торік у деяких регіонах виникали ситуації із несправедливим розподілом електроенергії між споживачами, оператори системи розподілу розробили та заздалегідь опублікували графіки можливих відключень, які можуть застосувати виключно у разі обстрілів та пошкодження енергетичного обладнання. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • В Україні планують відключати електроенергію – які графіки та як готуватися громадянам
  • Україна і Німеччина планують побудувати вітрову електростанцію навколо ЧАЕС: що відомо
  • Довідка ВПО для іноземців: як оформити і навіщо вона потрібна
  • "Війна, а він оголошує тендер на 300 мільйонів гривень". Директора "Льодового стадіону" Києва звільнять після скандалу з ремонтом тенісних кортів

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *