Чоловік взяв в Ощадбанку 60 тисяч грн позики. Кредит гасив щомісячно, але борг не зменшувався: яким було рішення суду

Чоловік щомісячно гасив кредит, який взяв у Ощадбанку. Загальна сума позики складала 60 тисяч гривень. Однак заборгованість не зменшувалась, додатково фінустанова долучила до справи колекторську компанію. Клієнт звернувся до суду.

Як йдеться у рішенні Зарічного районного суду міста Суми, чоловік отримав кредитні кошти в Ощадбанку. Він гасив борг по 3 тисячі гривень щомісячно. Це підтверджується виписками з карткового рахунку. Загалом сплачено 27 тисяч гривень, але за яким призначенням зарахували кошти невідомо. Фінустанова роз’яснень не надала.

У січні 2022 року стало відомо, що в провадженні Зарічного районного суду Суми знаходиться цивільна справа за позовом Ощадбанку до чоловіка щодо стягнення заборгованості. 4 вересня 2020 року був укладений договір про кредит в розмірі 60 тисяч гривень на строк 60 місяців з терміном остаточного повернення кредиту не пізніше 3 вересня 2025 року з фіксованою процентною ставкою 56% річних. Ціна позову AT “Ощадбанк” визначена заборгованістю станом на 26 жовтня 2021 року в розмірі 63 753 гривень 50 копійок. 

16 серпня 2022 року клієнт Ощадбанку отримав повідомлення на телефон від колекторської компанії. У ньому вказано, що борг перед фінустановою складає 56 394 гривень 89 копійок. Йому нагадали, що він має сплатити борг. Різниця між сумою позову в порядку судочинства та сумою стягнення на вимогу колектору складає 7 358 гривень 61 копійка.

Що вирішив суд? 

В задоволенні позовних вимог чоловіка до акціонерного товариства “Державний ощадний банк України” про визнання бездіяльності незаконною відмовили. Він не зміг довести, що залучення колекторської компанії для врегулювання простроченої заборгованості призвело до суттєвих змін умов виконання договірних зобов’язань.

“Позивач допустив не виконання своїх зобов’язань зі сплати кредиту внаслідок чого утворилась заборгованість. Через це Ощадбанк був змушений передати персональні дані клієнта до колокторської компанії для врегулювання погашення наявної простроченої заборгованості”, – наголосили у суді. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Земельні ділянки на Микільській Слобідці в Києві, де мав бути парк, Ощадбанк виставив на продаж під забудову
  • Шахраї взяли кредити на ім'я чоловіка, який про них не знав. Ощадбанк вимагав від постраждаголого виплат. Що вирішив суд
  • Ощадбанк не видав львів'янину депозитні кошти. Той зажадав отримати майже 29 тисяч доларів як штраф з фінустанови: на чию сторону став суд
  • Процес розпочався. Половині українських аграріїв загрожує банкрутство у 2024 році: думка експерта

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *