Ціни на ранню цибулю в Україні падають: у чому причина

В середині червня українські виробники пропонують ранню цибулю по 33-38 грн/кг, що в середньому на 14% дешевше, ніж тижнем раніше. За словами фермерів, знижувати відпускні ціни їх змушує сезонне збільшення пропозиції цієї продукції з місцевих господарств. Також знижувальній ціновій динаміці сприяє присутність на ринку ранньої цибулі з Туреччини та Єгипту, ціна на яку дещо нижча, ніж на місцеву продукцію.

В середині червня більшість українських фермерів приступили до масового збирання цибулі нового врожаю. Як результат, різке збільшення пропозиції цієї продукції на ринку спричинило чергове зниження цін у сегменті.

«Наразі рання цибуля в Україні пропонується до продажу в середньому у 2,3 раза дорожче, ніж в аналогічний період минулого року. Причому гравці ринку зазначають, що знижувальний ціновий тренд на ринку зберігається і далі. За їхніми словами, через невисоку торговельну активність у цьому сегменті, а також стрімке зростання пропозиції фермери змушені переглядати відпускні ціни на цибулю фактично щодня», – констатують аналітики плодоовочевого ринку.

Як раніше повідомляв Інформатор, в Україні змінились ціни на молочну продукцію. Зараз молоко коштує майже на 4 гривні більше від середньомісячної вартості у травні. Кефір подорожчав майже на 3 гривні.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *