Ціни продовжують зростати: скільки коштує м’ясо в Україні

В Україні продовжує збільшуватися вартість м’ясних продуктів. Кожен супермаркет виставляє власні цінники, але вони всі зберігають тенденцію на збільшення. Наразі збільшення ціни й досі продовжується.

Про ситуацію з вартістю м’ясних продуктів розповіли аналітики з Асоціації “Свиноводи України” (АСУ). Ринок продовжує постійно змінюватися. Звичайно, вартість продуктів може зовсім різнятися від середньої в залежності від магазину, в якому купувати. Проте, аналітики дослідили саме вартість у популярних мережах супермаркетів.

Таким чином, станом на 6 червня 2023 року можна було придбати свинячу грудинку в середньому за 183,86 гривні за кілограм. Водночас, свинячий ошийок обійдеться вже в 253,39 гривні за кілограм. Кілограм свинячого шашлику при цьому обійдеться в 209,55 гривень.

Ціни на м'ясо в супермаркетах

Ціни на м’ясо в супермаркетах

Експерти уточнюють, що на початку літа 2023 року ціни на м’ясо будуть нестабільними. Звичайно, з очевидних причин – російське вторгнення. Також є й інші економічні фактори, які фактично теж з’являються через війну. Зростає вартість усіх видів м’яса, але найбільше це зачепило саме свинину та курятину.

Ціни в Україні

Нещодавно стало відомо, що в Україні сильно впала ціна полуниці. Загалом зараз в південних та центральних регіонах країни виробники пропонують її за ціною в 30-65 гривень за кілограм. Це в середньому на 36% менше, ніж було навіть тижнем раніше. Це пов’язано з тим, що тепла погода пришвидшує дозрівання полуниці, тож на ринку її стає дедалі більше.

Водночас, експерти прогнозують високі ціни на помідори та огірки в червні. За деякими прогнозами, вартість може сягати по 100 гривень за кілограм навіть найпростіших сортів. Проте, при цьому можуть подешевшати інші продукти, зокрема – картопля.

Нагадаємо, що “Укренерго” закликає українців вимикати потужні електроприлади в пікові години: деталі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *