Для чого збирають каштани та як на цьому заробити

Каштани є цінною сировиною на якій можна заробити гроші. Зібрані плоди приймають в пунктах прийому вторсировини як вторсировину, для переробки. За один кілограм каштанів дають 1-2 гривні.

Як повідомляє TSN.ua, продати каштани можна і в інтернеті. Ціни варіюються від 2 до 10 гривень за кілограм. Каштани переробляють та використовують у найрізноманітніших сферах.

Каштан у фармакології. Речовини, які містяться в каштанах розширюють звужені артерії, прискорюють кровотік, зменшують крихкість капілярів. Тому препарати на основі кінського каштана широко застосовуються при лікуванні судинних захворювань, зокрема тромбофлебіту, варикозу, екстракт каштана використовують при лікуванні забитих місць, різних травм і синців.

Широко використовують каштани й в косметології. Виявляється, це незамінний інгредієнт для збереження краси і молодості. Екстракт каштана часто є компонентом “антивікової” косметики, оскільки він має протинабрякові властивості, стимулює вироблення колагену, в результаті чого зменшується кількість і глибина зморшок, натомість підвищується тонус шкіри та підтягується овал обличчя. Каштан також включають до складу шампунів, бальзамів, масок і сироваток, що стимулюють ріст волосся та перешкоджають утворенню лупи.

Каштани є кормом для тварин. В них міститься протеїн, кальцій і фосфор, тому їх добре їсть велика й дрібна рогата худоба, птиця. В різних країнах каштан використовується також для виробництва борошна, спирту, кавових і какао замінників, навіть джемів і консервів.

Понад 7 тисяч учасників із різних міст України та світу взяли участь у “Пробігу під каштанами”

З нагоди Дня Києва, 28 травня, понад сім тисяч учасників з різних міст України та світу взяли участь у 30-му міжнародному спортивно-благодійному “Пробігу під каштанами”. Учасники подолали символічну дистанцію – п’ять кілометрів.

Загалом долучилось 120 команд. Це команди військових, медиків, ДСНС, благодійних та релігійних організацій, профспілок та бізнесу. Перед початком пробігу олімпійський чемпіон зі спортивної гімнастики Олег Верняєв провів руханку для всіх охочих на локації поблизу пам’ятника засновникам Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Ольга Сумська вступила в бій з комунальниками через великий каштан на Андріївському узвозі в Києві
  • Грошове дерево (товстянка): посадка й догляд
  • Як переселенцям підготуватися до пошуку роботи на новому місці – 5 дієвих порад
  • Чи видають ВПО кредити в банках України – відповідь банкіра

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *