Долар застиг, а євро продовжує падіння – НБУ оновив курс валют на 17 серпня

Національний банк України встановив курс валют на четвер, 17 серпня. Згідно з даними регулятора, євро все ще дешевшає, а долар – лишається незмінним, яким і був останній тиждень. При цьому в обмінниках курс продажу та купівлі валюти відрізняється від офіційного.

Про це свідчать дані на офіційному порталі Національного банку України. Згідно з оновленим курсом, долар США залишається стабільним – 36,56 гривні за долар. Слід зазначити, що цей показник зберігається ще від 21 липня. Водночас у випадку з євро продовжується падіння: станом на 17 серпня курс становить 39,91 гривні за євро. Це на 5 копійок менше, якщо порівнювати з минулим банківським днем. 

  • Долар США – 36,5686 гривні;
  • Євро – 39,911 гривні;
  • Злотий – 8,9642 гривні;
  • Швейцарський франк – 41,5505;
  • Чеська крона – 1,659 гривні;
  • Юань – 5,0111 гривні.

В пунктах обміну валют курс відрізняється від офіційного. Згідно з даними порталу Мінфін, станом на 17 серпня в середньому долар продають за 37,98 гривні, а купують – за курсом 37,73 гривні. Що стосується євро, то купівля в середньому відбувається за курсом 41,25 гривні, а продаж – за курсом 41,56 гривні за євро.

Прогнози експертів

Начальник департаменту казначейства “Глобус банку” Тарас Лісовий зазначив, що ближче до осені можуть з’явитися ознаки поступового “з’єднання” офіційного, банківського та курсу обмінників в один курс. Проте експерт зазначив, що ситуація також залежить і від зобов’язань перед Міжнародним валютним фондом. Крім того, на курс валют може вплинути попит на іноземну валюту, надходження фінансової допомоги від партнерів та ситуація на фронті. 

При цьому за даними Національного банку України, аналітики у липні 2023 року спрогнозували такий курс для гривні протягом наступного року: 40,26 гривні за долар. Водночас ще в червні прогноз аналітиків був більш втішним – 39,75 гривні за долар. 

Нагадаємо, раніше експерти пояснювали, що зараз вигідніше робити з валютою – продавати чи купувати.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *