Гетманцев працює проти малих підприємців в інтересах дуже не простого бізнесу – Южаніна

Голова Комітету з питань податкової та митної політики Данило Гетманцев “закусив вудила проти дрібного бізнесу ще на початку своєї каденції”. Також він твердо переконаний, що дрібний бізнес шкодить росту економіки. Проте, він не зміг вірно оцінити ситуацію.

Таку заяву зробила членкиня цього комітету Ніна Южаніна в інтерв’ю Інформатору “За Гетманцева повернулися часи Януковича, коли Клименко забрав під себе Міндоходів і зборів – Ніна Южаніна”. На її думку, голова комітету вважає, що дрібний бізнес “є джерелом ухилення від оподаткування”.

“Думаю, що пан Гетманцев закусив вудила проти дрібного бізнесу ще на початку своєї каденції. Він прийшов в політику твердо переконаний, що дрібний бізнес шкодить росту економіки, створює неконкурентні умови, є джерелом ухилення від оподаткування. По суті, він не зміг вірно оцінити ситуацію. Тому зараз одна ситуація в місті, інша – в 10 кілометрах від центру, і зовсім інша – за межами міста”, – каже Южаніна.

На уточнювальне питання, чи він це робить в інтересах саме великого бізнесу, вона заявила, що “насправді Гетманцев працює не просто в інтересах великого бізнесу, а надто рентабельного і дуже непростого”.

“Наприклад, після легалізації грального бізнесу стала абсолютно очевидною його співпраця з власниками цього бізнесу. Те, що він стовідсотково керує Податковою і Податкова виконує всі його накази – теж видно”, – заявила Южаніна.

Українські підприємці жаліються на Гетманцева

Підприємці в Україні почали скаржитися на податкову через блокування накладних та віднесення їх до критеріїв ризиковості платника податку з того часу, як в.о. заступника голови ДПС призначили Євгенія Сокуру. Це колишній помічник нардепа Данила Гетманцева.

У червні 2023 року навіть викрили двох керівниць відділів податкової служби в Кіровоградській області на вимаганні хабарів. Вони змушували бізнес “купувати” послуги “ручного режиму” реєстрації податкових накладних. Хабар складав 1% від загальної суми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Журналіст Ніколов заявив, що силовики пов'язують Гетманцева зі спецслужбами рф: як відреагував нардеп
  • Економіка України має шанс на зростання. Що може їй завадити? Прогноз від Михайла Крапивка
  • Данило Гетманцев може керувати податковою через свого колишнього помічника

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *