Гетманцев розказав про нове рішення для виробників сигарет: що зміниться

Голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев розповів про нововведення для виробників тютюнової продукції. Відтепер на законодавчому рівні встановлені норми втрат і виходу тютюнової сировини для виробників тютюнової продукції (перш за все сигарет). Для ферментованої тютюнової сировини це встановлено на рівні 5%, а для неферментованої – 10%.

Цими новинами нардеп поділився в своєму Telegram-каналі. Очікується, що таким чином вдасться зменшити об’єми підпільного виготовлення цигарок. 

Гетманцев зазначає, що ці зміни були ухвалені Верховною Радою ще на минулому тижні. Вони стосуються Податкового кодексу. 

“Прийнятими змінами до Податкового кодексу України нарешті буде вирішена існуюча проблема завищення деякими виробниками тютюнових виробів норм втрат тютюнової сировини та можливості списання тютюнової сировини начебто на “відходи”, а насправді на виготовлення без акцизної продукції в обсязі 40%”, – пояснив Гетманцев. 

Річ у тому, що досить часто при виробництві цигарок окремі виробники завищували норми витрат, а реально списували сировину та робили підпільну продукцію, яку потім реалізовували без сплати податків. Тепер же є закон з чітко встановленими нормами по сировині при виробництві. 

Акцизи на тютюн підвищать до рівня ЄС?

Останнім часом в Україні активно обговорюється питання підвищення акцизів на тютюнову продукцію до рівня ЄС. Це, втім, і так поступово відбувається всі останні роки: курці прекрасно знають, що ціна на цигарки, тютюн, стіки для IQOS та Glo зростає як мінімум кілька разів на рік.

Голова податкового комітету Гетманцев вважає, що підвищення акцизу на тютюн в Україні без боротьби з нелегальним ринком призведе до зворотних наслідків. Нардеп каже, що це викличе ще більше зростання тіньового сектору – а саме з цим уряд намагається боротися. Очільник профільного комітету також вважає, що доцільно обговорювати збільшення ставок акцизів на рівні з ЄС лише за умови, якщо український тіньовий ринок скоротиться. 

Інформатор та Україна на часі: що подивитися на YouTube

Також слідкувати за матеріалами у відеоформаті ви можете на наших ютуб-каналах “Україна на часі”, а також “Україна на часі Shorts”. Там оперативно зʼявляються новини – від подій на фронті, політики та економіки до спорту, шоубізу та світської хроніки. Також ви можете дізнатися коментарі провідних експертів чи переглянути щоденні, щотижневі та навіть щомісячні підбірки головних новин.

Видання CNN повідомляє, що росія завербувала 15 000 громадян Непалу для участі у війні проти України. Це сталося після оголошення російським урядом вигідного пакету для іноземних бійців, який включав щомісячну оплату у 2 000 доларів та швидку процедуру отримання російського паспорта. Сергій Кузан обговорить, як непальські солдати можуть допомогти росії у війні та наскільки це буде ефективно. Також будемо розглядати, чи вказують такі дії росії на нову тактику залучення жителів найбідніших країн до конфліктів, і чи можна прорахувати їх мобілізаційний потенціал у цій сфері.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *