Гетманцев виступив за здорожчання автоцивілки: чим він це пояснює

Голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев заявив, що очолюваний ним підрозділ парламенту рекомендував прийняти законопроєкт під номером 8300. Йдеться про Закон “Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів”. Простіше кажучи, мова про автоцивілку.

За словами нардепа, цей законопроєкт вирішить ряд проблем, які існують наразі. Своє пояснення Гетманцев опублікував у Telegram.

Очільник податкового комітету навів список тих проблем, які має вирішити новий закон. За його словами, це:

  • Недосконалість процедур розрахунку та здійснення страхової виплати із відшкодування шкоди, завданої внаслідок ДТП;
  • Низький ліміт відповідальності страховика;
  • Державне регулювання ціноутворення за цим видом страхування;
  • Недостатня ефективність системи управління Моторного (транспортного) страхового бюро України;
  • обмежена роль держави в контролі за його діяльністю.

Також народний обранець розповів про те, що конкретно пропонує новий законопроєкт. Першим пунктом та йде підвищення страхових сум – тобто вартості автоцивілки. Отже, документ пропонує:

  • Поступово підвищити розміри страхових сум (максимальних розмірів страхової виплати) до розмірів, встановлених в країнах ЄС;
  • Запровадити швидке здійснення гарантійних виплат потерпілим особам за страховиків-банкрутів до введення в дію Закону – зараз це займає кілька років, а пропонується до 90 днів;
  • Запровадити пряме врегулювання у всіх випадках дорожньо-транспортних пригод, в яких шкода завдана лише транспортному засобу, що дозволить потерпілій особі звертатись за страховою виплатою до свого страховика, навіть якщо винуватець не застрахований;
  • Розширити застосування “європротоколу” – це оформлення заяви про страхове відшкодування при ДТП без участі поліції.

Що таке автоцивілка та навіщо вона потрібна?

Поняття “автоцивілка” знайоме кожному українському водієві. Йдеться тут про страхування транспортного засобу. Автоцивілка – це такий вид страхування, який забезпечує виплати за завдані шкоди третім особам внаслідок дорожньо-транспортних пригод, в яких було залучено ваш автомобіль. Це означає, що якщо ви стали винуватцем ДТП, ваша страхова компанія візьме на себе відшкодування матеріальних і майнових збитків, а також медичних витрат потерпілим.

Автоцивілка в Україні є обов’язковим видом страхування для всіх власників автомобілів. Адже це допомагає захистити інших учасників дорожнього руху від непередбачених фінансових втрат, а також зберегти їхнє здоров’я та життя. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *