Як спека впливає на брак електрики в Україні: чи варто чекати на масові відключення

Споживання електренергії зросло, тому що через високу температуру українці активніше використовують кондиціонери. Ситуація напружена, але енергетики тримають її під контролем.Про це 18 серпня розповів Дмитро Сахарук, виконавчий директор ДТЕК, в ефірі телемарафону “Єдині новини”. 

Яка ситуація в енергетиці України 18 серпня

“Аварійних або стабілізаційних відключень в Україні не відбувається. Є відключення через негоду та знеструмлення вздовж лінії фронту. Дякуємо кожному українському енергетику, хто щоденно ризикуючи життям проводить ремонтні роботи в прифронтових регіонах. Енергетики ДТЕК також активно готуються до важкої зими. Проводимо ремонти енергоблоків та запускаємо нові лави для видобутку вугілля”, – сказав Дмитро Сахарук. 

Як повідомляє Укренерго, споживання 17 серпня було максимальним за це літо, на 8% перевершивши показник 11 серпня. Але рекордним залишається 16 серпня. Обсяг імпорту був недостатній для компенсації різниці між споживанням та виробництвом. «Укренерго» для забезпечення споживання вимушено застосувало аварійну допомогу з 19:00 до 22:00 з енергосистем Румунії та Польщі загальною потужністю 400 МВт щогодини.

“Аварійна допомога – останній і найдорожчий захід подолання нестачі електроенергії в енергосистемі, який не вимагає обмеження споживачів. Наразі здійснюється імпорт електроенергії зі Словаччини та Молдови в ранкові та вечірні години з максимальною потужністю в окремі години до 686 МВт”, – повідомляє Укренерго.

За минулу добу в аварійний ремонт виведено одразу 3 енергоблоки на теплових електростанціях, натомість в роботу повернулись 2. На теплових та гідроелектростанціях тривають відновлювальні та планові ремонти. На атомних енергоблоках проводиться перезавантаження палива та підготовка до активної роботи взимку, роботи йдуть за графіком. Енергосистема має обмежені можливості для покриття високого споживання.

Як допомогти енергосистемі України

  • Вимкніть потужні електроприлади або користуйтеся ними по черзі;
  • Переносьте користування електроприладами на ранкові або нічні години доби;
  • Вимикайте світло, коли виходите з приміщення.

Де в Україні немає електрики

Як повідомляє Укренерго, через бойові дії залишаються знеструмленими 413 населених пунктів. Відновлення живлення відбувається з дозволу військових та за безпекової ситуації.

Як раніше повідомляв Інформатор, Укренерго закликає споживачів розподіляти використання електроенергії та у пікові години (вечірній час) вимикати потужні електроприлади. Компанія просить це зробити для подальшої збалансованої роботи енергосистеми з урахуванням наслідків руйнування окупантами Каховської ГЕС.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *