Як зміняться ціни на овочі, фрукти, яйця та олію в найближчі тижні – прогноз Олександра Охріменка

Економіст Олександр Охріменко розповів, що в Україні спостерігається велике зниження цін на овочі, фрукти, яйця та олію. Сільгоспвиробники кажуть, що змушені продавати продукти нижче собівартості. Економіст пояснює цю ситуацію високим урожаєм та проблемами з експортом.

“За даними профільних асоціацій сільгоспвиробників, ціни на помідори та огірки в Україні впали нижче собівартості продукції, та просять в уряду дотацій. Крім того, дешевшає олія, яйця, нектарини, лохина, кабачки. Це пояснюється гарним врожаєм та проблемами з експортом. Раніше українські овочі, фрукти та яйця експортували до Європи та Казахстану. Наразі через війну, закриті порти та перевантаженність західних кордонів робити це важко”, – сказав Олександр Охріменко.

Як раніше повідомляв Інформатор, виїжджати за кордон зараз важко. А південні області України цього року закриті для пляжного відпочинку. Але ж у центральній, північній та західній Україні дуже успішно розвивається зелений туризм. Економіст Олександр Охріменко рекомендує тим, хто планує відпочити влітку та оздоровити дітей, звернути увагу на можливості зеленого туризму.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *