Яким буде курс долара восени 2023 року

До кінця літа офіційний курс долара в Україні може змінитися. Відтак обмінний курс долара в Україні може поступово з’єднатися в один з офіційним та банківським. А це значить, що різниця між офіційним курсом та курсом в обмінниках з великою часткою ймовірності скоротиться.

Такий прогноз дав начальник департаменту казначейства “Глобус банку” Тарас Лісовий, повідомляє 24 канал.

“З огляду на удосконалену НБУ інституційну стратегію “Фінансова фортеця України”, особливо щодо стійкої гривні, можемо припустити, що ближче до осені з’являться певні ознаки поступового “з’єднання” офіційного, банківського та курсу обмінників в один курс”, — зазначив він. 

Лісовий зазначив, що на будь-які зміни з курсом перш за все впливає зовнішня політика Нацбанку. А вона залежить, у тому числі від зобов’язань перед МВФ, які взяв на себе регулятор. Основним завданням зовнішньої політики НБУ є зменшення міжкурсової різниці, і до осені це цілком можливо.

Чому курс долара може змінюватися? 

На ситуацію можуть вплинути такі фактори:

  • попит на іноземну валюту серед населення;
  • надходження допомоги від західних партнерів;
  • активізація бойових дій на фронті;
  • успіхи контрнаступу української армії.

Курс долара в Україні

На сьогодні показники долара в банках коливаються від 36,75 до 37,75 гривні, а євро — від 39,60 до 41,75 гривні. В обмінниках долар коштує 36,56 гривні, а євро — 39,15 гривні. Офіційний курс валют — дивіться тут.

 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *