Жінка вимагає Ощадбанк повернути 103 408 гривень, які вкрали з її карткових рахунків. Що вирішив суд?

Клієнтка Ощадбанку хоче, щоб їй повернули кошти, які викрали з її рахунків. Йдеться про суму 101 903 гривень. У фінустанові вважають, що у цьому немає їхньої вини та наголошують, що жінка сама сприяла цьому. 

Як зазначається у рішенні Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області, 17 серпня 2022 року жінка дізналась, що невідомі з її карткових рахунків відкритих в Ощадбанку викрали 101 903 гривень. Вона подала заяву до поліції про вчинені щодо неї шахрайські дії. Оперативники відкрили кримінальне провадження, за правовою кваліфікацією, передбаченою ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України. 

Також жінка подала звернення до керуючої філії Івано-Франківського обласного управління АТ “Ощадбанк” щодо вчинених шахрайських дій з вимогою повернути кошти та скасувати всі операції, що здійснювалися починаючи із 16:16 17 серпня 2022 року за її банківськими рахунками відкритими в АТ “Ощадбанк”. Головна вимога клієнтки – стягнути з фінустанови на її користь 103 408 гривень.

Реакція Ощадбанку на звинувачення жінки 

У банку говорять, що жінка не дотримавшись умов договору комплексного банківського обслуговування (ДКБО) у Telegram знайшла чат-бот АТ “Ощадбанк”, не переконавшись, що він дійсно належить АТ “Ощадбанк” повідомила свій фінансовий номер та коди підтвердження фінансових операцій, які надходили їй на телефон. Це призвело до списання з її рахунків 109 076 гривень. У фінустанові вважають, що у цьому немає їхньої вини. 

Рішення суду 

Жінці відмовили у задоволенні позову. Відповідно їй не повернуть кошти, які списали з її рахунків в Ощадбанку. 

“Суд з’ясував, що після повідомлення жінки працівників банку про встановлення підстав списання коштів та обміну валюти, а також вимоги заблокувати банківські картки, вони зробили це, тобто вчинили всі дії відповідно до вимог чинного законодавства. До моменту повідомлення позивачкою про несанкціоновані нею операції, у банку відсутні підстави для обмеження користувача послугами у знятті чи переведенні грошових коштів. Крім того, жодних доказів, що списання коштів з її рахунків відбулося з вини відповідача нею не надані”, – зазначили у суді. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • З рахунку клієнта Ощадбанку зняли майже 60 тисяч гривень, він вимагає повернути кошти та виплатити компенсацію. Що вирішив суд?
  • Власна справа. Як отримати в Ощадбанку від 50 до 250 тисяч гривень, які не треба повертати
  • У клієнтки Ощадбанку з картки зняли майже 322 тисячі гривень: чи повернув суд гроші
  • Жінка звинуватила Укрпошту в пошкодженні її посилки зі статуеткою та вимагає компенсацію: на чию сторону став суд

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *