Кабмін виділив 62 млрд грн на програми відновлення України після агресії рф: що про це відомо

Кабінет міністрів України виділив 62,3 млрд грн на різні програми з відновлення України. Їх направили з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії росії. Зокрема, частину грошей отримають Сумська та Чернігівська області.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram. Уряд провів засідання Президії Конгресу місцевих, яка була присвячена питанням Сумщини та Чернігівщини.

Відомо, що з Фонду передбачене виділення 1,7 млрд грн на Сумську область. Ще 673 млн грн отримає Чернігівщина. 

Прем’єр наголосив, що наразі спільними пріоритетами центральної влади, регіонів та громад зараз є завершення підготовки до зими. Зокрема, йдеться про старт та успішне проходження опалювального сезону, відновлення та забезпечення соціальної складової.

Обласні військові адміністрації відзвітували про рівень підготовки до опалювального сезоні. Чернігівщина готова на 99,5%, а Сумщина — на 99,1%. Водночас відомо, що на території Чернігівської області розгорнули 330 Пунктів незламності, а у Сумській – 541.

На Київщині відновлять 97 об’єктів за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії

На території Київської області відновлять 97 об’єктів за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Зокрема, з нуля відбудують 56 об’єктів, замовником яких є КОДА: 30 багатоквартирних житлових будинків, 12 навчальних закладів, 12 укриттів, 2 об’єкти медичної сфери. 

Крім того, відновлять  27 житлових будинків, 2 заклади освіти та 1 захисну споруда. Відомо, що вже на 7 об’єктах, замовником яких є Департамент регіонального розвитку КОДА, розпочали роботи. Ще на 23 обіцяють розпочати роботи найближчим часом.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Сертифікати єВідновлення з'явилися в Дії: як дізнатися суму допомоги на відбудову житла від держави
  • Перша країна в ЄС планує вже цього року узаконити конфіскацію активів росії для відновлення України: подробиці

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *