Канабіс, дрони, декларування. Які закони прийме Верховна Рада найближчим часом: прогноз Романа Каптєлова

Народний депутат Роман Каптєлов розповів, які закони прийме Верховна Рада найближчим часом. Заплановано прийняти низку законів, необхідних для Євтоінтеграції України та резонансні закони, які виклукають широке обговорення в суспільстві.

Найближчим часом буде проголосовано у другому читанні законопроект №9534, про повернення обовʼязкового декларування доходів чиновниками та тими, хто претендує на відповідні посади. 

“Цей законопроєкт має повернуту декларування своїх статків чиновниками, депутатами, та іншими особами, які мають подавати декларації. Декларування було призупинено на час військового стану. До законопроєкту подано багато правок. Зокрема, розглядається можливість для декларантів відкривати інформацію про себе у державних реєстрах, за якими йде перевірка. Це дозволить уникнути багатьох помилок та звинувачень у корупції”, – каже Роман Каптєлов.

Також найближчим часом Верховна Рада прийме у другому читанні поданий Кабміном за дорученням президента законопроєкт № 7457 про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях.

Буде прийнята у другому читанні низка податкових законів, які спростять умови виробництва дронів в Україні та імпорт необхідного для цього обладнання. Розглянуть чимало законів, пов’язаних з євроінтеграцією, а також низку бюджетних законопроєктів.

Бюджетний процес

“Почалась підготовка до формування Державного бюджету 2024 року. Це дуже складний процес, тому що він завжди був складним. А війна погіршує ситуацію. Сьогодні в кожній бюджетній гривні 68 копійок – це іноземні запозичення. Грошей катастрофічно не вистачає. Але так чи інакше до кінця року Бюджет буде прийнято”, – сказав Роман Каптєлов.

Крім того, паралельно з роботою над проєктом Бюджету, йде удосконалення Бюджетного кодексу. Точаться дискусії з таких питань:

  • Як правильно перерозподілять ППФО: за місцем проживання чи за місцем роботи працівника.
  • Реверсні дотації: скільки з бюджетів більш заможних громад переозподіляти на користь менш заможних.

“Я особисто не схвалюю практики реверсних дотацій. На мий погляд, було б доцільніше залишати гроші в тих громадах, які їх заробили та дати їм можливість витрачати їх на розвиток медицини та інфраструктури”, – сказав Роман Каптєлов.

Прийняті закони з приводу Бюджетного кодексу запрацюють в наступному бюджетному році.

Як раніше повідомляв Інформатор, Комітет Верховної Ради з питань бюджету погодив виділення з фонду ліквідації наслідків збройної агресії ще 3,5 млрд гривень. Йдеться про відновлення житлових будинків, закладів освіти та охорони здоров’я.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *