Кінематографічний фронт: державний телеканал отримав понад 30 мільйонів гривень на зйомки серіалів. Знову

Державний український російськомовний телеканал Freedom підписав контракт на закупівлю виробництва серіалів під робочими назвами “Сімейний консультант” та “Курс щасливого життя”. На написання сценарію та частковий технологічний цикл виробництва виділили майже 17 та 15 млн гривень відповідно.

Таку інформацію розміщено на порталі публічних закупівель Prozorro. Там вказано про плани державного підприємства “Мультимедійна платформа в Україні” (тобто Freedom) створити серіал під робочою назвою “Сімейний консультант” за 17,4 млн гривень. На ще один серіал “Курс щасливого життя” планують витратити 15,2 млн гривень.

Кінематографічний фронт: державний телеканал отримав понад 30 мільйонів гривень на зйомки серіалів. Знову 1

На вищевказані тендери звернув увагу народний депутат України Ярослав Железняк. Він іронічно зауважив, що платникам податків зйомки серіалів обійдуться лише в 32,7 млн грн. В коментарях під дописом у Телеграм-каналі депутата підписники, м’яко кажучі, вражені такими розтратами державного бюджету.

Коментарі щодо тендерів про серіали

Коментарі щодо тендерів про серіали

До Держаудитслужби вже надійшло декілька звернень щодо порушення порядку визначення предмета закупівлі цих тендерів і кількість скарг зростає. Люди пишуть про те, що це розкрадання бюджету під час війни, а також, що такі витрати не на часі. 

Кінематографічний фронт: державний телеканал отримав понад 30 мільйонів гривень на зйомки серіалів. Знову 3

Скандальні тендери

Доки вся Україна збирає для військових гроші на різні потреби – від амуніції до дронів – паралельно проходять подібні тендери. Багато українців обурені подібним розподілом державного бюджету в той час, коли по всій країні йде війна. 

Нагадаємо, нещодавно був гучний скандал про те, як держпідприємство “Льодовий стадіон” замовило тендер на капітальний ремонт будівель та тенісних кортів у Києві з метою створення Національного тенісного центру, а також придбання необхідного обладнання на 307,8 млн гривень. Після розголосу у ЗМІ та соцмережах, тендер дуже швидко скасували, а пізніше міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт повідомив, що директора державного підприємства “Льодового стадіону” Павла Андрєєвського скоро звільнять. 

Також нещодавно ми писали про ще два дивних тендери – на ремонти доріг у прифронтових містах Курахове (за 5 млн грн) та Костянтинівці (за 63 млн грн) Донецької області, які постійно обстрілюються рашистами. Буквально через декілька днів у Константинівці внаслідок ворожих обстрілів загинуло 15 людей – “прильоти” здійснили прямо по центру міста, що показує, наскільки недоречні (і не безепечні) наразі вуличні ремонти в таких містах.

Проте, незважаючи на скандали, обурення суспільства та звільнення чиновників, подібні проєкти продовжують подавати та вигравати тендери. Тут доречно буде нагадати, що свого часу Центр протидії корупції проілюстрував, що 33 мільйони гривень – це понад 300 найбільш ходових дронів DJI Mavic 3 або понад 80 більш якісних дронів DJI Matrice 30. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Політтехнологію Слуга народу повторюють на Тайвані. На вибори йде відома актриса
  • Клієнт скаржиться на списання коштів з картки без його згоди: що говорять про ситуацію у Монобанку
  • В МОЗ придумали, як примусити державні лікарні поставити кондиціонери в палати: що вирішили
  • КП "Плесо" витратить майже 15 мільйонів на розчищення річки Либідь у Києві: подробиці

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *