lifecell запустив на Одещині першу автономну базову станцію: як вона працює без електромереж

На Одещині тестують першу енергонезалежну базову станцію, яка працюватиме навіть під час блекаутів. Станцію запустив мобільний оператор lifecell. Її підживлює 7 сонячних батарей. Завдяки цьому тисячі українців на зв’язку, коли немає електрики. Про це повідомив голова Мінцифри Михайло Федоров. 

Автономна базова станція lifecell

Автономна базова станція lifecell

“Поки що станція працює в тестовому режимі. Інженери стежать за результатами і наразі задоволені якістю роботи та безперебійним зв’язком. Також телекомівці активно готуються до осінньо-зимового періоду вже сьогодні. Із 34 тисяч базових станцій понад 90% забезпечені акумуляторами, близько 10% — генераторами. Оператори замінюють свинцеві батареї на літієві, щоб за відсутності світла зв’язок зберігався довше”, – написав Михайло Федоров.

Автономна базова станція lifecell

Автономна базова станція lifecell

Наприкінці травня Мінцифри спільно з Nokia анонсувало запуск пілотного проекту по відновленню телеком-інфраструктури, що передбачає прокладання інтернет-мереж на деокупованих територіях під землею, щоб забезпечити великий захист та стійкість до обстрілів та знеструмлень. Незабаром він стартує на Херсонщині, а першим тестовим населеним пунктом стане Посад-Покровське. Далі ініціативу масштабують інші області, які постраждали від російських обстрілів. Рік тому Світовий банк оцінював збитки українського телеком-ринку від російської агресії вже сягнули 2,6 млрд дол.

Як раніше повідомляв Інформатор, мобільний оператор lifecell повідомив про доступність 5G-зв’язку абонентам, які знаходяться у роумінгу. Єдина умова – гаджет повинен підтримувати цей стандарт. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *