НАБУ та САП арештували активи Коломойського на понад 3 млрд грн: подробиці

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура арештували активи Ігоря Коломойського. Загальна сума активів тільки лише юридичних осіб – 3 млрд грн. 

Про це повідомляє САП в Телеграмі. Проти олігарха було відкрито кримінальне провадження. Він обвинувачується у привласненні коштів “ПриватБанку” незаконним шляхом. В рамках цього провадження і відбулась конфіскація.

За словами прокурорів, це необхідна міра. Вийшла постанова Директора НАБУ, яку погодив керівник САП, що строком на 48 годин накладено арешт на 307 юридичних осіб та акціонерних товариств, на суму понад 3 млрд грн. Загалом заарештували 1 тис. об’єктів нерухомості, а також понад 1,6 тис. транспортних засобів та суден. Тепер це рішення має формально схвалити Вищий антикорупційний суд. 

Заарештовані активи

Заарештовані активи

 

Діло “ПриватБанку”

Олігарху Ігорю Коломойському оголосили підозру про заволодіння коштами “ПриватБанку” на суму понад 9,2 мільярда гривень. У справі фігурують ще п’ять осіб. 

У жовтні минулого року НАБУ і САП скерували обвинувальний акт проти групи Коломойського до суду. За словами детективів, їм достатньо доказів, аби довести його провину. 

У лютому 2021 року було повідомлено експосадовцям банку про підозру у розтраті понад 136 млн грн через схему страхових виплат. Через місяць було повідомлено про розтрату додаткових 315 млн дол. США через акредитивну схему. У вересні 2022 року добірка злочинів поповнилася ще однією розтратою у розмірі 85,2 млн грн. Усі матеріали дій очільників “ПриватБанку” перевищують 2500 томів. Це одна з наймасштабніших в історії антикорупційних органів. 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Коломойський отримав нову підозру: у чому НАБУ підозрює олігарха
  • Розкрадання 8,4 мільярда гривень ПриватБанку. Справу передали до суду, серед обвинувачених – Дубілет
  • Коломойський знаходиться в ізоляторі СБУ в центрі Києва: цікаві факти про "статусне" СІЗО

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *