Ощадбанк дозволив клієнтам знімати готівку за кордоном без комісії – кому саме

Преміум клієнтам Ощадбанку з 1 жовтня дозволили безкоштовно знімати готівку. Це можна зробити в мережах банкоматів в інших країнах. Межа ліміту – 10 тисяч гривень на місяць в еквіваленті. 

Як повідомив у своєму Telegram-каналі голова правління Ощадбанку Сергій Наумов, попри повномасштабну війну не втрачають популярності послуги фінустанови для преміум клієнтів. Їх надають у преміум центрі в Києві та 68 преміум зонах у різних областях України за допомогою понад 90 преміальних менеджерів.

“Починаючи з 1 жовтня клієнти Ощадбанку – власники преміальних карток Mastercard World Elite та Visa Infinite зможуть безкоштовно знімати готівку в мережах банкоматів в інших країнах у межах ліміту, який становить 10 тисяч гривень на місяць в еквіваленті. Безкоштовне зняття готівки передбачено тарифними пакетами “Мій комфорт”, “Мій рахунок”, “Моя картка” і “Зарплатний”, – зазначив Наумов.

При цьому залишається опція розраховуватися картками фінустанови у торгово-сервісній мережі за кордоном. При таких розрахунках гривневими картками діє ліміт НБУ у розмірі еквівалента 100 тисяч гривень на місяць, по валютних картках обмежень немає.

“До речі, нещодавно Ощадбанк скасовував комісію 1%, яка застосовувалась при розрахунках нашими картками в інших країнах”, – додав Наумов. 

Що треба знати клієнтам Ощадбанку про розрахунки за кордоном

Якщо ви перебуваєте за межами України, користуйтесь карткою, так само як в Україні. Ви можете розраховуватися в магазинах і знімати готівку в банкоматі будь-якого банку, в тому числі з гривневих карток. При розрахунках за кордоном у валюті відмінній від валюти вашої картки, буде відбуватись конвертація, комісія за конвертацію 1%. Конвертація проводиться по курсу банку за платіжними картками на дату списання, що може відрізнятися від дати оплати та суми блокування.

Іноді в магазинах за кордоном можуть запитати, у якій валюті ви хочете розрахуватися. Завжди обирайте валюту країни, у якій перебуваєте. Так ви уникнете подвійної конвертації і сплатите за товари чи послуги карткою за вигіднішим курсом. Також всюди, де приймають безконтактні платежі, ви можете розраховуватись смартфоном через Apple Pay та Google Pay.

Щоб не виникало проблем під час покупок в інтернеті, налаштуйте ліміти в мобільному додатку чи чат-боті Ощадбанку. Не забудьте попередити банк про те, що плануєте користуватись карткою за кордоном. Для цього у чат-боті оберіть Головне меню – Мої рахунки – Картка – Налаштування – За кордоном та вкажіть дату виїзду за кордон і країну. Обмеження: за кордоном не можна розрахуватися карткою Ощадбанку, випущеною для отримання адресної допомоги переселенцям, а також картками Простір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Клієнт Ощадбанку під час продажу панелі для автомобіля на OLX втратив понад 60 тисяч гривень: яким було рішення суду
  • Шахраї взяли кредити на ім'я чоловіка, який про них не знав. Ощадбанк вимагав від постраждаголого виплат. Що вирішив суд
  • Власна справа. Як отримати в Ощадбанку від 50 до 250 тисяч гривень, які не треба повертати
  • Десятки видів банкнот стали недійсними: в НБУ пояснили, що робити, щоб не втратити гроші

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *