Польські фермери на кордоні напали на потяг та висипали українське зерно із вагона – відео

Польські фермери продовжують блокувати рух на кордонах України. 20 лютого вони заблокували залізничний транспорт у Медиці. Учасники мітингу напали на потяг та висипали зерно з українських вагонів. На місце події вже прибули наряди поліції. У соцмережах масово поширюють відео інциденту.

На опублікованих відео зафіксовано, як з вагонів висипається українське зерно. Фермери, стоячи на залізничних платформах з прапорами, співають гімн Польщі.

Telegram oembed: https://t.me/informator_live/1485

На місце протесту прибули наряди поліції. В акції протесту також беруть участь польські мисливці та лісники. Поліція закликає демонстрантів покинути трасу.

Також поляки топчуть українське зерно та закликають відправити до Африки ті його запаси, які зберігаються на складах у країнах ЄС. Польський уряд і поліція ніяк не реагує на те, що відбувається.

Польські фермери на кордоні напали на потяг та висипали українське зерно із вагона - відео 1

Польські фермери на кордоні напали на потяг та висипали українське зерно із вагона - відео 2

Тим часом довжина черги фур на в’їзд в Україну через КПП “Ягодин – Дорогуськ” сягнул вже 17 км. Час очікування проїзду 230 годин.

 

 

Раніше польські аграрії повідомляли, що 20 лютого мають намір заблокувати всі пункти пропуску на кордоні з Україною. Також вони висловили готовністю блокувати вузли зв’язку та під’їзди до перевантажувальних залізничних станцій і морських портів.

Минулого тижня польські фермери говорили про свої вимоги з міністром сільського господарства та розвитку села Чеславом Секерським. Багато у чому голова Міністерства сільського господарства Польщі погодився з їхньою рацією, але водночас наголосив, що закрити всю Green Deal (Зелена угода) буде неможливо. Міністр також повідомив, що польська сторона веде переговори щодо двосторонньої угоди з Києвом про встановлення правил, які б визначали обсяги квот окремих товарів, які можуть надходити на польський ринок з України, щоб не порушувати його стабільність.

Метою вівторкового протесту фермерів має стати виконанням урядом кількох вимог, зокрема йдеться про зупинку “зеленої угоди” та  припинення імпорту сільгосппродукції з України. Крім вівторкової акції протесту, 27 лютого заплановано “похід до Варшави”, в якому, окрім польських фермерів, візьмуть участь також представники сільськогосподарських організацій інших країн Європи. 

Розмова з колишнім російським громадянином Михайлом Орєшніковим про курйозну ситуацію: підлітки-анархісти обклеїли російську будівлю ФСБ, і невдовзі були затримані та посаджені за ґрати. Як так вийшло, що за дрібні прокази суворо карають, а за серйозніші порушення, наприклад підрив того ж ФСБ, залишаються непоміченими? Усі деталі – у нашому відео, обов’язково перегляньте!

 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *