Ремон триває: Шмигаль розповів про готовність до зими енергосистеми України

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів про плани стабілізації енергосистеми. Для цього він планує замінити 50 мільйонів лампочок розжарювання на світлодіодні. Також прем’єр розповів про готовність до опалювального сезону енергосистеми України.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у Facebook.

“Розширюємо програму обміну ламп розжарювання на світлодіодні, яку Уряд реалізує спільно з Євросоюзом. Тепер нею зможуть скористатися заклади культури, органи соцзахисту, ОСББ, бібліотеки та музеї, спортивні організації та інші. Мета — замінити 50 млн ламп, щоб знизити навантаження на енергосистему”, – написав прем’єр.

Шмигаль також повідомив про масштабні ремонти роботи на атомних енергоблоках та теплових електростанціях. За словами прем’єр-міністра України, об’єкти критичної інфраструктури ще не готові на 100%.

Ремонт енергосистеми України

Голова Уряду наголосив, що російські окупанти продовжать масштабні атаки на енергосистему України. Наразі відремонтовано п’ять атомних блоків, ще чотири у ремонті. Теплові електростанції готові на 62% енергоблоків від запланованих. Гідроелектростанції відремонтовано та перебувають в ремонті 32 агрегати.

Прем’єр окремо відзначив компанію “Укренерго”. Він повідомив, що підприємство відремонтувало магістральні мережі на майже 80%. Високовольтні підстанції також відновлені до рівня довоєнного стану. Уряд запланував багаторівневий захист для енергетичних об’єктів.

Інформатор нещодавно повідомляв, що станом на серпень у підземні газосховища України вже закачано 12,3 млрд кубів газу. В Міністерстві енергетики запевняють, що газовики встигнуть заповнити газосховища до початку опалювального сезону, всупереч усім складнощам, спричинених війною.

Ми також писали, що Кабінет міністрів спростив процедури встановлення мобільних установок для генерації електроенергії. Це вирішили зробити, оскільки новий опалювальний сезон наближається і росіяни знов атакуватимуть статичні великі електростанції.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *