Росіяни вимагають від Канади повернути арештований через санкції літак Ан-124 “Руслан”: агресор висунув ультиматум

Російська вантажна авіакомпанія Волга-Дніпро поставила ультиматум перед канадським урядом. Підприємство хоче повернути літак Ан-124-100 “Руслан”. Якщо канадці не виконають їх вимогу, компанія погрожує подати скаргу до арбітражного суду. 

Про це пишуть російські видання:

“Волга-Дніпро” надіслала офіційне повідомлення, в якому інформує Канаду про існування спору між компанією і країною у зв’язку з незаконним захопленням вантажного літака Ан-124-100, а також пропонує владі країни врегулювати спір мирним шляхом відповідно до статті 9 угоди між СРСР і Канадою про заохочення та взаємний захист інвестицій від 20 листопада 1989 року”, – ідеться в повідомленні перевізника.

Також в підприємстві наголошують, що у разі відмови повернути літак протягом 6 місяців, вони ініціюють арбітражний розгляд справи. Ан-124−100 був заарештований в аеропорту Торонто ще з 27 лютого 2022 року. 

Росіяни розповідають, що вони виконували гуманітарний рейс з тест-наборами COVID-19 із Китаю на замовлення уряду Канади. Проте літаку заборонили лишати територію аеродрому. Це сталось через те, що в Канаді офіційно заборонили російським авіакомпаніям використовувати повітряний простір країни. 

Санкції проти росії

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомляв, що Канада конфіскує літак “Волга-Дніпро” і передасть його Україні. Це відбудеться через нові санкції Канади проти російських підприємств. Також посадовець зазначав, що окрім літака, українському уряду передадуть й активи російської компанії “Волга-Дніпро”.

Компанії Airbus і Boeing закрили для рф доступ до своєї технічної документації. Тоді як уряд Британії оголосив про новий пакет санкцій, який забороняє експорт важливих компонентів до літаків у рф. 

Також Інформатор повідомляв, що уряд Канади розширив санкційні списки, включивши до них фізичних та юридичних осіб, які причетні до крадіжки, знищення культурних пам’яток, установ та української ідентичності в цілому. А також ті, що співпрацюють з рф.

Раніше ми писали, що Європейський союз, який продовжив антиросійські обмеження та заборони, запровадив нові санкції проти росії разом із Сполученими Штатами Америки, Великою Британією та Канадою. У відповідні списки потрапили різні особи, компанії та організації.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *