Сенсбанк заблокував кошти фрілансера та поставив багато дивних питань: чи зміг чоловік розблокувати платіж

Фрілансер Олександр Товстуха поскаржився на Сенс банк за блокування його коштів. Чоловік вважає, банк безпідставно заблокував останній платіж, який фрілансер мав отримати за свою роботу. Він також додав, що у його колег, які працюють з іншими банками, таких проблем не виникає.

Олександр Товстуха розповів про неприємну ситуацію з Сенс банком на сайті Мінфіну. Він повідомив, що нещодавно банк заблокував останній платіж та “почав вимагати величезну кількість різніх документів” від компанії, з якою співпрацює чоловік. А саме – “які ігри розробляє компанія, хто є кінцевим одержувачем ПЗ (кому перепродають), хто є власником ПЗ”. Також Сенс банк вимагає надати технічне завдання, документи по кінцевим бенефіціарним власникам контрагента-нерезидента КБВ (кінцевих бенефіціарним власникам) та документи що підтверджують громадянство КБВ.

Олександр зауважив, що не має таких тісних відносин з цією компанією, щоб предоставити такі документи. Проте банк відповів, що цього потребує закон. В решті решт Олександр Товстуха зміг надати форму W9, котра засвідчує, що його платник є платником податків в США, та їхній Cetificate of Incorporation, що підтверджує реєстрацію платника в US. Проте Сенс банку цього виявилося недостатньо.

“А потім дивуються, чому люди з України їдуть. 9 років я клієнт цього банку, справно плачу податки, та надаю усі контракти та інвойси. А ви мене от так задушили”, – поскаржився чоловік.

Представники не дали пояснень у відповіді на скаргу підприємця. Проте запросили його у приватні повідомлення для уточнення деталей.

В яких випадках при переказі на картку на вас може звернути увагу фінмоніторинг

Всі платежі в інтернеті є авторизованими. Під час оформлення картки банк отримує вичерпну інформацію про кожного клієнта. Здійснити анонімну транзакцію за допомогою свого карткового рахунку практично неможливо.

Державні органи регулювання звертають увагу на нетипові випадки, серед яких:

  • Велика кількість переказів з і на картку – понад 30 на день.
  • Багато контрагентів, тобто учасників взаємодії.
  • Операції з сумами, більшими за 400 000 гривень. Банк має право заблокувати гроші до з’ясування їх походження.

Слід підготуватися до того, що фінансовий моніторинг буде дедалі настирливішим. Серед іншого це продиктовано тим, що Україна приєднується до міжнародного обміну податковою інформацією. Нагадаємо: закон №2970-IX (набув чинності з 28 квітня) зобов’язує практично всіх без винятку учасників фінансового ринку впроваджувати процедури комплексної перевірки клієнтів, щоб виявляти осіб, які потрапляють у цей обмін даними. Така перевірка розпочнеться вже незабаром – з 1 липня 2023 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Дізнався про заборгованість через три роки. Клієнт Сенс Банку закрив депозит, а на нього відкрили кредит: що говорять про ситуацію у фінустанові
  • Чоловік вивів на картку Monobank гроші з продажу криптовалюти, але кошти заблокували: у чому причина
  • Блокування карток буде більше: НБУ зобов'язав банки реагувати на аномальні операції фізосіб

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *