Шахрай представився оператором Водафон та вкрав з рахунку у ПУМБ понад 20 тисяч гривень: яким було рішення суду

Жінці зателефонувала представниця Водафон, яка попросила сказати їй код з повідомлення. Після цього у неї з рахунків зникло 20 366 гривень. Вона звернулася до суду, щоб повернути кошти. 

Як наголошується у рішенні Центрально-Міського районного суду Кривого Рогу, жінці зателефонувала нібито працівниця Водафон та повідомила, що наразі в них проходять регламентні роботи для перепідключення абонентів. Для цієї операції вона просила сказати їй код, який вона отримала. Повідомлення було направлено саме від оператора, тому сумнівів у неї не виникло.

Згодом жінка з’ясувала, що номер її телефону заблоковано. Вона звернулась до ПУМП для блокування банківських карток, які були прив`язані до номера, але дізналася, що з її рахунків списали 20 366 гривень. Кошти перерахували на рахунок “А-Банк”.

Жінка звернулася до кіберполіції та зареєструвала звернення про факт злочину щодо заволодіння невідомими шахрайським способом її коштами. Глобинський відділ поліції ГУ НП в Полтавській області вніс відомості за фактом ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Вона просить суд стягнути на її користь грошові кошти у розмірі 20 366 гривень, які знаходяться на рахунку в “А-Банк”.   

Рішення суду

Суд задовольнив позов жінки. Їй повернуть кошти у розмірі 20 366 гривень, які знаходяться на рахунку в акціонерному товаристві “А-Банк”.

“Суд, дослідивши матеріали справи, з’ясувавши всі обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, об’єктивно оцінивши докази, прийшов до висновку про задоволення позову в повному обсязі”, – додали у суді. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Клієнт Водафон вимагає від оператора оплатити ремонт його ноутбука – чи виконав суд забаганку чоловіка
  • На киянку за допомогою SIM-карти Водафон оформили п'ять кредитів – що вирішив суд
  • Як переказати гроші зі свого рахунку іншому абоненту: покрокова інструкція для клієнтів Київстар, Водафон, Лайфселл

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *