Шалене подорожчання. Експерт розповів, скільки коштуватиме пальне в Україні найближчим часом

Щойно нафта сягне “сотні”, це спричинить ажіотаж, внаслідок якого світові ціни сягнуть рівня 110-120 доларів за барель. Це вплине на вартість пального й на заправках України. Дизель та бензин А-95 коштуватимуть по 63 гривні за літр.

Засновник мережі АЗС “Прайм” Дмитро Льоушкін навів слова голови Chevron. Йдеться про вартість нафти, яка найближчим часом може перевищити 100 доларів. 

“Голова Chevron Майк Вірт, однозначно запевнив, що вартість нафти вже найближчим часом перевищить 100 доларів. Незабаром наші маркетмейкери – зелені мережі АЗС – торгуватимуть звичайним дизелем і “п’ятіркою” по 63 гривні, а лоукости різних кольорів – по 60. Побачити 80 гривень за літр – це все ж таки найгірший і малоймовірний сценарій розвитку ситуації, але й водночас зараз немає стовідсоткових доводів заперечувати ймовірність його розвитку”, – зазначив Льоушкін.

Він підрахував, що кожне здорожчання світових цін на один долар виливатиметься у плюс одну гривню на українських заправках. 

“Ви собі такий калькулятор у голові тримайте, що плюс 1 долар за бочку нафти – це дуже грубо плюс 1 гривня на літрі бензину у нас в країні. Тут неважко зрозуміти, що 20 доларів – це 20 гривень. Перспектива так собі, на зиму – особливо”, – підсумував Льоушкін.

Пальне вроздріб дорожчає

У період з 20 по 21 вересня середня ціна по країні на бензин марки А-95 зросла на 16 копійок – до 54,65 гривні за літр, пише Enkorr. Бензин А-95+ здорожчав на 25 копійок — до 57,49 гривні за літр, а дизельне пальне до 54,49 гривні за літр.

Зокрема на “Укрнафті” бензини марки А-95, А-95-преміум і дизельне пальне здорожчали на 1 гривню за літр: А-95 і ДП – до 53,90 гривень за літр, “п’ятірка” з покращеними показниками якості – до 55,90 гривень за літр. Усі види пального додали 2 гривні за літр у мережі “Нефтек”. “БРСМ-Нафта”, U.GO, “Кворум” та інші підняли ціни на 0,2-0,5 гривні за літр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • У світі зростає дефіцит дизельного палива: Bloomberg назвав причини
  • Як перевірити недолив пального на АЗС, і що робити, якщо вас надурили
  • Знижки на пальне WOG: ПриватБанк розповів, як зекономити на АЗС
  • Чи буде блекаут, підвищення тарифів та дефіцит пального, – прогноз міністра енергетики

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *