Шмигаль відповів, як довго в Україні не підвищуватимуть тарифи на воду

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, чи будуть до завершення війни піднімати тарифи на воду. За його словами, накопиченого бюджету має вистачити на збереження цін.

Про це він заявив в ефірі національного телемарафону. Голова уряду зазначив, що місцеві бюджети накопичили на рахунках понад 150 млрд грн.

Таким чином, тарифи на водопостачання та водовідведення не підвищуватимуть до перемоги над росією. Прем’єр наголосив, що під час війни не можна створювати додатковий фінансовий тягар для громадян.

“Так, як і тарифи на тепло і гарячу воду, я впевнений, що в Україні до кінця воєнних дій не потрібно покладати на людей додатковий тягар. Це той компроміс, який місцеві бюджети можуть взяти на себе”, – додав Шмигаль.

За його словами, місцеві бюджети фактично можуть забезпечувати комунальні додатковим фінансуванням і не підіймати тариф для підприємств. Зокрема тих, що постачають питну воду.

Тарифи в Україні

У четвер, 29 червня, відбулося засідання Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг. В результаті нього підвищили ціни на водопостачання та водовідведення. Відомо, що підвищення тарифів розділили на два етапи через те, що суспільство, ймовірно, негативно сприйматиме цю новину. У середньому ціни на воду зростуть областями на 30%.

Таким чином, з 1 липня українці повинні платити за воду за новою ціною — 38,98 гривні за м3. Проте Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Денис Шмигаль розкритикували нові тарифи. Більше того, Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ), за їх словами, ухвалила рішення про підвищення вартості не порадившись з урядом.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *