Тепер в monobank можна відкрити рахунки для самозайнятих осіб: як скористатися

Починаючи з 14 червня в monobank можна відкрити рахунки для самозайнятих осіб: адвокатам; нотаріусам; арбітражним керуючим; приватним виконавцям. Про це повідомив співзасновник monobank Олег Гороховський. 

Олег Гороховський повідомив, яким чином скористатися цією можливістю та зауважив, що перш ніж це робити, варто оновити. 

“У верхньому меню, там, де вибір карток, треба натиснуть «Відкрити картку або рахунок», далі треба вибрати рахунок НПД у гривні. Відкриття, обслуговування, платежі – 0 грн. Для бухгалтерів доступний веб-кабінет”, – написав Олег Гороховський.

Самозайнята особа – це платник податку, який є фізичною особою – підприємцем або провадить незалежну професійну діяльність за умови, що така особа не є працівником в межах такої підприємницької чи незалежної професійної діяльності. 

Незалежна професійна діяльність – участь фізичної особи у науковій, літературній, артистичній, художній, освітній або викладацькій діяльності, діяльність лікарів, приватних нотаріусів, адвокатів, аудиторів, бухгалтерів, оцінщиків, інженерів чи архітекторів, особи, зайнятої релігійною (місіонерською) діяльністю, іншою подібною діяльністю за умови, що така особа не є працівником або фізичною особою – підприємцем та використовує найману працю не більш як чотирьох фізичних осіб (підпункт 14.1.226 пункту 14.1 статті 14 Податкового кодексу України). 

Як раніше повідомляв Інформатор, під час великої війни інструмент “Банка” у monobank став дуже популярним серед українців, адже завдяки ньому легше збирати кошти на допомогу. Тепер у застосунку з’явилася нова функція – “Залізна банка”.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *