В Дії можна придбати військову облігацію Євпаторія: чому робити це вигідно та патріотично

В “Дії” можна придбати нові військові облігації “Євпаторія” на суму 3,5 млрд гривень. За інформацією Міністерства фінансів України, нова облігація має ставку 18,31%. На сьогодні майже 2 млн облігацій придбано саме через застосунок “Дія”. Вкладники успішно інвестують свої кошти в деокупацію Донецька, Луганська, Маріуполя, Херсона, Нової Каховки, Енергодара, Бердянська, Севастополя, Мелітополя, а також АР Крим, а відтепер – Євпаторії.

Пресслужба Міністерства фінансів України повідомляє, що у “Дії” запустили нову військову облігацію “Євпаторія”, яку від сьогодні кожен громадянин може придбати в застосунку. Процентна ставка військової облігації “Євпаторія” (UA4000228449) на первинних аукціонах встановлена на рівні 18,31%, дата виплати – 18 червня 2025 року. Також у “Дії” можна реінвестувати отримані від погашених військових облігацій кошти в нові облігації “Євпаторія”. Завдяки військовим облігаціям Мінфін у 2023 році залучив до держбюджету понад 165 млрд гривень.

“Кожна придбана військова облігація — це визволення з окупації українських міст і сіл, підтримка Збройних сил України, забезпечення наших військових найнеобхіднішим: зброєю, набоями, технікою, їжею та медикаментами. Військові облігації — це внесок в нашу перемогу над агресором, у відновлення України, а також гарантований прибуток для кожного інвестора. Кожна гривня з кожної придбаної облігації допомагає армії та підтримує фінансову стабільність країни, а потім повертається на рахунок вкладника з відсотками”, – додали у Мінфіні.

Як придбати облігації в Дії в кілька кліків з будь-якої банківської картки:

  1. зайдіть у Дію;
  2. на головному екрані клікніть на Військові облігації;
  3. виберіть облігацію, партнера та кількість;
  4. підпишіть та оплатіть;
  5. облігація протягом 3 днів з’явиться поруч із документами.

Що таке військові облігації і навіщо вони потрібні

Військові облігації – це цінні папери, які випускає держава. Купуючи їх, можна підтримати економіку країни, допомогти армії та отримати гарантований прибуток. Чим більше облігацій, тим потужніша підтримка для країни та вищий прибуток.

31 липня 2022 року Міністерство фінансів розпочало продаж військових облігацій громадянам України з метою фінансування оборонної сфери. 16 вересня 2022 року прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що кожен українець, старший 18 років, зможе придбати військові облігації через Дію. За три дні у Дії придбали військові облігації на суму 25 млн гривень.

Економіст Олександр Охріменко переконаний, що облігації – це найкращий інструмент для інвестицій. Експерт каже, що наразі краще вкладати гроші не у валюту, а саме у державні облігації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Українці через застосунок "Дія" купили військових облігацій на понад 670 млн гривень
  • Повернення "вишок Бойка" біля Криму: в ГУР показали унікальні документальні кадри операції
  • У Міноборони повідомили, скільки територій Сили оборони звільнили на Таврійському напрямку
  • Яким буде курс долара у 2024 році – прогноз Мінфіну

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *