В Україні підвищать ціни на електроенергію для бізнесу

Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ) прийняла рішення підвищити ціни на електроенергію для бізнесу з 1 липня.

Про це йдеться у проєкті рішення, повідомляє видання Forbes. Голова енергорегулятора Костянтин Ущаповський на відкритому засіданні 31 травня заявив, що скликає засідання о 18:00, щоб почати процедуру перегляду граничних цін на електроенергію для бізнесу. 

“Сьогодні на 18:00 мною, як головою Комісії, призначене засідання, на якому буде розглядатися єдине питання – стосовно запуску процедури перегляду “прайс-кепів” на ринку електричної енергії”, – заявив Ущаповський.

За інформацією співрозмовника видання РБК-Україна, “нинішні “прайс-кепи” припиняють дію 30 червня, а з липня будуть введені нові”. Вони будуть, ймовірно, трохи вищими, ніж ті, що діють зараз.

На сьогодні мінімальна ціна для продажу електроенергії бізнесу обмежена 2000 грн/МВт-год, тоді як максимальна сягає 4000 грн/МВт-год.

Кабмін підняв тарифи на електроенергію для населення

30 травня, Кабінет міністрів прийняв рішення щодо підвищення тарифу на електроенергію для населення. Згідно з повідомленням від джерела в уряді, тариф буде збільшено майже вдвічі й нова вартість становитиме 2,64 грн за кВт-год.

Міністр енергетики Герман Галущенко вніс постанову про підвищення тарифів на електроенергію для населення, яку уряд підтримав. Згідно зі співрозмовником агентства Інтерфакс-Україна, новий тариф запрацює вже з 1 червня.

Нагадаємо, раніше Інформатор повідомляв, що українцям можуть повернути погодинні відключення світла влітку 2023 року.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *