В Україні подорожчав бензин – скільки доведеться платити водіям

В Україні знову змінилася вартість автомобільного пального. Станом на 19 липня піднялася вартість практично на всі види пального, за виключенням автогазу. В деяких випадках ціна вже досягла 50 гривень за літр. 

Такі дані з’явилися на платформі AUTO.RIA. Зазначається, що преміальний бензин А-95 в середньому по Україні вже коштує 50,19 гривень за літр. Якщо порівнювати з минулим днем, то вартість зросла на 15 копійок. Водночас бензин марки А-95 теж подорожчав. Станом на 19 липня середня вартість цього пального складає 48,02 гривні. Якщо порівнювати з минулим днем, то це більше на 12 копійок. 

Бензин А-92 зараз в середньому в Україні коштує 45,67 гривень за літр. Якщо порівнювати з 18 липня, то за добу ціна зросла на 30 копійок. Водночас на 15 копійок зросла вартість дизельного пального – тепер середня ціна за літр складає 47,04 гривні. 

Варто зазначити, що автомобільний газ не змінився в ціні взагалі. Наразі він коштує в середньому 23,39 гривень за літр, як і було останнім часом. При цьому слід звернути увагу, що у різних мереж АЗС можуть трохи відрізнятися ціни. Станом на 19 липня в найбільших мережах вартість пального така: 

Ціни на пальне станом на 19 червня. Скрін: AUTO.RIA

Ціни на пальне станом на 19 червня. Скрін: AUTO.RIA

Водночас подорожчання у найближчі тижні прогнозував також експерт ринку нафти Олександр Сіренко. Він зазначив, що ціни на дизельне пальне вже сягнули свого максимуму. Проте, вважає аналітик, бензин може подорожчати ще. 

“Я б дав такий акуратний прогноз. Скажімо, по дизельному пальному ми вже вперлись в ту межу, якої потрібно було досягти за нових умов оподаткування. А по бензину, думаю, що до кінця липня нас очікує ще, як мінімум, 3 гривні здорожчання на заправках. Тобто мережі перетнуть позначку 50 гривень за літр вже наступними тижнями”, – зауважив експерт. 

Як змінюються ціни в Україні?

Міністерство економіки розробило проєкт, який може змінити вартість алкогольних напоїв. Зазначається, що згідно з новим проєктом ціни зміняться таким чином: лікеро-горілчані вироби подорожчають на 13%; віскі, ром, джин та коньяк – на 25%; вина подорожчають на 62%, а ігристі вина – на 28%. 

Водночас в Україні дешевшає куряче м’ясо та яйця, а також ціни на овочі теж зменшуються. Аудитор Михайло Крапивко переконаний, що найближчим часом не варто чекати на підвищення. 

“Влітку знижується ціна на корми, збільшується виробництво яєць, бо кури краще несуться. Думаю, на цьому тижні ми побачимо стабілізацію ціни. А далі можливо її подальше коливання як в сторону зниження. Я не думаю, що найближчим часом ціна на яйця та курятину зростатимуть”, – підкреслив аналітик. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося про рекордне подорожчання золота в Україні, експерти пояснили причини. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *