В Україні відновили виїзні перевірки банків та небанківських установ: що про це відомо

Національний банк Україні відновив планові виїзні перевірки діяльності банків та небанківських установ. Їх проводитимуть у сфері фінансового моніторингу, санкційного законодавства та валютного нагляду.

Про це повідомляє пресслужба НБУ. Перевірки повернулися з 29 липня. Вони були призупинені з 15 червня 2022 року.

У регуляторі заявили, що перевірки відбуватимуться у дистанційному форматі. Зокрема, працівники НБУ не перебуватимуть фізично у самій установі, якщо там зможуть надати віддалений доступ.

Зазначається, що така практика мінімізує ризики для здоров’я та життя усіх співробітників у період воєнного стану. Крім того, Нацбанк збільшив термін для ознайомлення з довідкою про виїзну перевірку, а також надання пояснень або заперечень до неї з 5 до 10 робочих днів. 

Нацбанк: останні новини

Нацбанк 27 липня знизив облікову ставку одразу на 3% – з 25% до 22%, хоча раніше останній раз переглядав її більше року тому. Облікова ставка національного банку – це, свого роду, показник вартості грошей та «здоров’я» економіки — чим гірші справи, тим вища облікова ставка, і навпаки.

Також Національний банк прогнозує, що цьогоріч українська економіка зросте на 2,9%. Попередній прогноз передбачав зростання ВВП на 2%. Зростання повинно відбутися в останньому кварталі 2023 року. Також регулятор прогнозував, що до кінця 2023 року сповільниться зростання споживчих цін. Воно має становити 10,6%.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *