Вартість однокімнатної квартири у Києві, Львові, Вінниці зросла – скільки коштує житло

В Україні протягом року – від грудня 2022 по грудень 2023 – вартість квартир змінилась. У багатьох регіонах вона зросла, але дешеві квартири можна знайти у Миколаївській, Запорізькій, Сумській областях. Традиційно найдорожчими виявились однокімнатні квартири у столиці, Львові, Закарпатті, Вінницькій області. 

Про те, скільки сьогодні коштує однокімнатна квартира на ринку нерухомості, з’ясовували у виданні OBOZ.UA. Зазначається також, що лише у Києві однокімнатні квартири подорожчали на 30%.

Скільки коштують однокімнатні квартири у Києві, Львові, на Закарпатті?

Найдорожчими виявились однокімнатні квартири у Києві. Тут за житло доведеться викласти щонайменше $88 685 тис. Вартість однокімнатної квартири у Львові обійдеться приблизно у $66 648 тис. На Закарпатті за однокімнатну квартиру доведеться віддати $53 401 тис. У Вінницькій області таке житло обійдеться у $49 490 тис., а в Одеській – понад $47 тис.

Скільки коштують 1-кімнатні квартири в Україні

Скільки коштують 1-кімнатні квартири в Україні

Де в Україні квартири найдешевші?

Найдешевшими виявились квартири у Запорізькій, Миколаївській, Херсонській областях. Так, за однокімнатку квартиру на Миколаївщині доведеться викласти понад $23 тис. У Запоріжжі житло обійдеться у $23 591 тис., у Херсонській області  – $23 787 тис., у Кіровоградській області – $25 331 тис. У Сумській області – $27 128 тис.

Інвестиційний попит на житло в Києві знизився

За даними столичних забудовників, частка інвестиційних операцій з житлом у Києві після початку війни значно знизилася. Раніше вона становила половину і більше від загального обсягу продажів, а зараз не перевищує 20%.

Це пов’язано з тим, що люди стали більше цінувати власне житло і віддавати перевагу вже готовим до життя квартирам. За даними експертів, наразі близько 90% угод стосуються купівлі квартир у готових будинках.

Директор з маркетингу ГК “ДІМ” Дар’я Бедя повідомила, що частка покупців, які купують житло для проживання, становить 80%, а покупців, які купують житло для інвестицій, – 20%. Раніше, до війни, співвідношення було 70/30.

Подібну тенденцію помітили і в інших будівельних компаніях. Приміром, у “Інтергал-Буд” частка інвестиційних квартир становить не більше 10%, а в “Альянсі Новобуд”- не більше 15%. Директор з маркетингу “Альянсу Новобуд” Ірина Міхальова зазначила, що 85% покупців будинків комфорт-класу – це люди з реальними гострими житловими проблемами. Вони купують житло для проживання, а не для інвестицій.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *