Від Leopard 2A4 до Skynex: Rheinmetall розкрив деталі військової підтримки на наступні два роки

У вівторок, 6 лютого, німецький оборонний гігант Rheinmetall анонсував плани щодо масштабної військової підтримки України, включаючи передачу бронетехніки, артилерійських систем і боєприпасів на майбутні два роки. Компанія деталізувала обсяги та види допомоги, що будуть надані в контексті співпраці з АТ “Українська оборонна промисловість” (Укроборонпром).

Про це йдеться у пресслужбі компанії. У рамках багатоетапного плану передбачено, що на початковому етапі буде зосереджено увагу на ремонті та технічному обслуговуванні військової техніки, в подальшому – на виробництві новітньої бронетехніки, зокрема бронетранспортерів Fuchs/Fox, БМП Lynx та танків Panther.

Паралельно з цим, Rheinmetall продовжує забезпечувати українське військо великою кількістю боєприпасів середнього та великого калібру. Зокрема, до кінця поточного року планується постачання сотень тисяч 155-мм артилерійських снарядів, а також 40 тисяч з 300 тисяч 35-мм боєприпасів для зенітних самохідних установок Gepard.

Щодо бронетехніки, Україна вже отримала понад 100 БМП Marder, а надалі очікується постачання бойових танків Leopard 1A5, а також сучасних танків Leopard 2A4 від Нідерландів і Данії. Також підписано контракти на ремонт і технічне обслуговування цієї техніки в Литві та Румунії, з метою забезпечення її безперебійної експлуатації.

Крім того, Збройні сили України отримають від Rheinmetall сучасні системи протиповітряної оборони Skynex. Окреме мають поставити партію вантажівок для забезпечення логістичних потреб на полі бою.

Німецька компанія також активно долучається до забезпечення України медичним обладнанням, зокрема мобільними польовими госпіталями, а також розвідувальними системами для захисту від безпілотних літальних апаратів.

Постачання боєприпасів

У п’ятницю, 2 лютого, верховний представник ЄС у справах зовнішньої політики та безпеки Жозеп Боррель анонсував, що Україна отримає 524 000 артилерійських снарядів до березня 2024 року. Це становить 52% від обіцянки Європейського Союзу надіслати мільйон снарядів.

Боррель визнав амбітність цілі, встановленої рік тому, та зазначив, що дефіцит боєприпасів на глобальному рівні. Наразі союзники України мають потребу в часі для нових інвестицій, що є серед причин затримки постачання.

Він також наголосив на необхідності збільшення зусиль та швидкості дій, вказавши на рамкові контракти, підписані Європейським оборонним агентством з європейськими виробниками, для спільної закупівлі снарядів. Боррель закликав країни-члени ЄС активізувати процес замовлення, з огляду на доступні фінансові потужності у 1,5 мільярда євро, що можуть бути використані для подальших закупівель.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *