Власна справа. Як отримати в Ощадбанку від 50 до 250 тисяч гривень, які не треба повертати

В Україні стартував новий етап державної підтримки “Власна справа”, в рамках якого громадяни можуть отримати мікрогранти. Найбільше бізнес-проєктів за кошти такої допомоги наразі в Києві: тільки цьогоріч схвалено 386 заяв підприємців. Стало відомо, як українцям отримати грошову допомогу на відкриття бізнесу.

Про це повідомляє Київський міський центр зайнятості. Зазначається, що ця програма мікрогрантів розрахована на всіх підприємців: і на початківців, і на тих, в кого вже є власний бізнес. Для участі в конкурсі важливо створити вдалий бізнес-план, який потім будуть розглядати експерти з Ощадбанку та Київського міського центру зайнятості.

Як отримати подати заявку на грант “Власна справа”:

  • Зареєструватися або авторизуватися на порталі “Дія” (підприємцям та юридичним особам потрібно використовувати для цього ключ ФОП або керівника юридичної особи з ЄДРПОУ підприємства);
  • Заповнити онлайн-заявку;
  • Прикріпити бізнес-план за формою – приклад заповненого бізнес-плану можна побачити за посиланням;
  • Підписати заяву електронним підписом;
  • Відправити заяву.

Також консультацію щодо гранту на власну справу можна отримати офлайн. Для цього варто звернутися до найближчого відділення Ощадбанку.

Бізнес-плани будуть розглядатися експертами, а також буде оцінюватися ділова репутація заявника. Крім того, комісія центру зайнятості не буде розглядати бізнес-плани, які оцінили в Ощадбанку нижче, ніж на 99 балів. Після цього етапу учаснику потрібно буде пройти співбесіду (оцінюватися буде від 0 до 50 балів). За результатами зустрічі експерти виставлять оцінки, враховуючи:

  • мотивацію та реалізацію запропонованого проєкту;
  • розуміння бізнес-плану;
  • розуміння маркетингового плану;
  • розуміння операційного плану;
  • попередній досвід роботи.

Рішення про надання гранту приймається Державною службою зайнятості. Розмір мікрогранту визначається, враховуючи запит. Проте це не менш ніж 50 тисяч гривень. До 150 тисяч гривень за умови, якщо підприємець створить мінімум одне робоче місце, а грант до 250 тисяч гривень – тим, хто створить два та більше робочих місць.

Гранти в Україні

Раніше стало відомо, що стартував прийом заявок на участь у конкурсі мікрогрантів для підтримки місцевих організацій у сфері реконструкції, ремонту та забезпечення критичних гуманітарних потреб  Харківської та Київської областей. Helvetas Swiss Intercooperation розпочала конкурс, спрямований на підтримку  місцевих колективних ініціатив, пов’язаних з реконструкцією та ремонтом. Можуть брати участь всі  зареєстровані та діючі в Україні громадські та благодійні організації, які впроваджують свої ініціативи, спрямовані на врегулювання гуманітарної кризи в Україні. За результатами конкурсу буде видано близько 17 мікрогрантів на суму від 150 до 400  тисяч гривень кожен. Подати заявку можна до 22 вересня 2023 року. 

Також повідомлялося, що Нідерланди в рамках програми “Ukraine Partnership Facility” нададуть гранти компаніям, які планують долучитися до відновлення України. Бюджет програми склав 25 мільйонів євро. Проєкт спрямований на сприяння відновленню української економіки у таких секторах як водопостачання, охорона здоров’я, сільське господарство. 

“Можна подати заявку на мінімальний грант у розмірі 500 тисяч євро для проєкту та максимальний – 5 мільйонів. Можна отримати відшкодування до 100 відсотків загальних прийнятних витрат за кожним проєктом”, – зазначили організатори. 

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Підприємці можуть отримати грант до 3 тисяч доларів на розвиток мікробізнесу: як скористатися
  • Український бізнес знову може створювати та редагувати профілі у Google Maps: подробиці
  • Як підприємцю отримати кредит від ПриватБанку разом з грантом від ЄБРР
  • Понад 4 мільйона допомоги – українці можуть отримати новий грант, як подати заявку

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *