У ДТЕК розповіли, як заощадити на сплаті за електроенергію в опалювальний сезон

Уже скоро настає холодна пора року, а значить – українці почнуть активно використовувати прилади, які споживають багато електроенергії. Йдеться про бойлери, обігрівачі тощо. Експерти з ДТЕК пояснили, як в такому випадку заощадити на оплаті електроенергії в період опалювального сезону. 

Як пояснили в “ДТЕК. Дніпровські електромежі”, зекономити допоможе наявність двозонного лічильника. За допомогою цього приладу можна користуватися більш вигідним тарифом. Йдеться про “нічний тариф”, який діє з 7:00 до 23:00. Тобто, якщо перенести користування деякими приладами на нічний час, можна заощадити – вартість електроенергії в ці години менша на 50%. 

“Слід розуміти, що завдяки наявності двозонного лічильника та зміні споживання так, щоб зростала його нічна частка, люди не тільки зменшують власні витрати. Вони допомагають балансувати енергосистему країни. Адже в тому числі й за рахунок цього згладжуються пікові навантаження. Споживання світла вночі – це вклад в стабільність вітчизняної енергосистеми”, – зазначили в ДТЕК.

Експерти пояснили, що для замовлення заміни старого електролічильника на новий двозонний, потрібно зайти на портал ДТЕК “Дніпровські електромережі” та виконати три кроки:

  • Обрати потрібну послугу;
  • Отримати на електронну пошту рахунок та дату замовлення;
  • Оплатити рахунок – після цього будуть проведені роботи з монтажу нового лічильника.

Вартість послуги включає і сам лічильник, і роботи з монтажу. Точна сума залежить також від опломбування та програмування для роботи в режимі “день і ніч”: 

  • для 1-фазного двозонного лічильник (220В) – від 3 199 гривень;
  • для 3-фазного двозонного лічильник (380В) – від 5 799 гривень.

Субсидії на комунальні послуги

Деякі українці з жовтня 2023 року вже отримають автоматичне нарахування субсидій на комунальні послуги. Йдеться про громадян, які раніше отримували нульову субсидію. Оформити державну допомогу на оплату комунальних послуг можуть малозабезпечені родини. Крім того, це доступно і для орендарів, і для власників житла. Таке право мають і Вимушені переміщені особи. Важливо зазначити, що субсидія призначається на опалювальний сезон і нараховується у індивідуальному порядку.

Раніше експерти також розповідали, в яких випадках допомогу громадяни не отримають. У Пенсійному фонді також пояснювали, що якщо на 1 число місяця, з якого призначається житлова субсидія, будь-хто зі складу домогосподарства або член сім’ї особи зі складу домогосподарства має у власності більше ніж один транспортний засіб, що підлягає реєстрації в установленому законодавством порядку, з року випуску якого минуло менше ніж 15 років (крім мопеда і причепа), субсидія у такому випадку не призначається. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • У ЗМІ заявили про банкрутство Херсонської енергопостачальної компанії – чи так це
  • Як підготуватися до опалювального сезону – важливі поради від Yasno
  • Як зекономити при оплаті послуг ЖКГ за допомогою Картки киянина
  • Як зекономити бензин – три ефективних та простих способи

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *