Євро продовжує падати за курсом, а долар дивує цифрами – НБУ оновив курс валют на 11 вересня

Національний банк України встановив офіційний курс валют на понеділок, 11 вересня. Згідно з даними регулятора американський долар знову лишається на місці без жодних змін. Що стосується європейської валюти, то в цьому випадку фіксують падіння.

Такі дані з’явилися на офіційному порталі Національного банку України. Зазначається, що долар США становить 36,57 гривні, як і раніше. Водночас європейська валюта знову знижується: станом на 11 вересня курс євро становить 39,12 гривні. Це на 2 копійки менше, якщо порівнювати з минулим банківським днем.

Курс валют на 11 вересня:

  • Американський долар — 36,57 гривні;
  • Євро — 39,12 гривні;
  • Польський злотий — 8,47 гривні;
  • Швейцарський франк — 41,01 гривні;
  • Юань — 4,98 гривні.

При цьому варто враховувати, що ціни на продаж та купівлю валюти в обмінних пунктах будуть відрізнятися від офіційного курсу регулятора. За даними порталу Мінфін, станом на 11 вересня в середньому долар продають за 37,98 гривні, а купують – за курсом 37,80 гривні. У випадку євро ситуація така: купівля в середньому відбувається за курсом 40,65 гривні, а продаж – за курсом 40,95 гривні за євро.

Прогнози експертів

Раніше фінансовий аналітик Андрій Шевчишин зазначив, що прогнозувати курс долара на осінь доволі важко. Проте експерт впевнений, що точно не варто чекати на падіння національної валюти. На його думку, Національний банк накопичив достатньо резервів, щоб стримати різку девальвацію гривні. 

“Нацбанк, маючи рекордні резерви в понад 41,5 мільярдів доларів, навряд чи допустить обвал гривні до 39-40 гривень за долар”, – зазначив експерт. 

При цьому аналітики Dragon Capital змінили свій прогноз щодо курсу валют станом на кінець 2023 року. Експерти переконані, що НБУ залишається налаштованим на зміну валютно-курсової політики, проте рухається у цьому напрямку обережніше і повільніше, ніж очікували раніше, враховуючи високі ризики. Національний банк, вважають аналітики, буде тримати курс під пильним контролем. 

“Зважаючи на це, ми очікуємо офіційний обмінний курс гривні на кінець 2023 року на рівні 36,6-37,5 грн/долар, порівняно з попереднім прогнозом 39 грн/долар, і прогнозуємо помірне послаблення до 41 грн/долар до кінця 2024 року”, – йдеться в прогнозі.

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Що робити, якщо у вас кредит у ліквідованому банку. Як його гасити?
  • НБУ визнав неплатоспроможним банк, в якому працює Ющенко та зберігали гроші Медведчук з Марченко: подробиці
  • Блокування карток буде більше: НБУ зобов'язав банки реагувати на аномальні операції фізосіб
  • Що робить НБУ для утримання стабільного курсу гривні

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *