Євро раптово почало дорожчати, що з доларом? НБУ оновив курс валют на 25 серпня

Національний банк України оновив курс валют на п’ятницю, 25 серпня. Згідно з даними регулятора, долар США залишається без змін. Проте євро “штормить” то в один, то й інший бік — на цей раз валюта подорожчала.

Такі дані з’явилися на офіційному сайті Національного банку України. Зазначається, що долар США за курсом становить 36,57 гривні. Це стабільна ситуація ще з 21 липня (за цей період долар ані зростає, ані падає за курсом). Однак євро після кількох днів падіння та зростання знову дорожчає: станом на 25 серпня, курс становить 39,66 гривні. Це на 12 копійок більше, якщо порівнювати з минулим банківським днем.

Курс валют НБУ на 25 серпня:

  • долар США — 36,57;
  • євро — 39,66;
  • польський злотий — 8,86;
  • швейцарський франк — 41,48;
  • юань — 5,02.

В пунктах обміну валют курс може відрізнятися від офіційних даних НБУ, які є лише орієнтиром. Згідно з даними порталу Мінфін, станом на 25 серпня в середньому долар продають за 38,55 гривні, а купують – за курсом 38,32 гривні. У випадку євро купівля в середньому відбувається за курсом 41,60 гривні, а продаж – за курсом 42,01 гривні за євро.

Ситуація з валютою в Україні

Нещодавно клієнтка ПриватБанку поскаржилася, що у відділенні фінустанови їй дали долари старого зразку. За словами жінки, якщо десь їх і приймають, то за нижчим курсом. При цьому вона додає, що навіть немає жодної можливості заздалегідь дізнатися, чи є купюри певного номіналу у відділені: тобто, їй доводиться їздити й витрачати час. У ПриватБанку заявили, що в касі завжди дають ті купюри, які були перевірені інкасаторами та касирами. 

“На жаль, окремо замовити купюри певного року, або номіналу немає можливості. У разі, якщо вас не задовольнив стан купюри, ви можете відмовитись її приймати”, – зазначили в ПриватБанку.

Також раніше повідомлялося, що в Україні можуть скасувати фіксований курс долара. Таку думку висловив фінансовий аналітик Михайло Демків. За словами експерта, ця стратегія є частиною домовленостей України та Міжнародного валютного фонду.

“Не впевнений, що до кінця цього року, можливо, десь на початку наступного нас чекає перехід до ситуації, коли ЗМІ знову щодня оприлюднять курс НБУ, і він змінюватиметься. Напевно, не дуже різко, враховуючи всі обмеження, які ще існують, але поступово він коливатиметься в обидві сторони”, – зазначив аналітик. 

Нагадаємо, раніше експерти розповіли, яким може бути курс валют на початок вересня 2023 року. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *